Ziarul electronic al arădenilor

Statuia lui Ștefan cel Mare realizată din covoare, expusă la Arad

Consiliul Județean Arad organizează, marți, 13 noiembrie, Forumul Economic Româno-Moldovenesc.

Evenimentul are loc între orele 10.00 – 13.30, la Sala „Iuliu Maniu” de pe Bulevardul Revoluției nr. 81 (Sala Marii Uniri), și face parte dintre activitățile organizate de Consiliul Județean Arad pentru sărbătorirea Centenarului.

Cu această ocazie, vor fi prezentate produse din industria alimentară și vinificație, realizate în Republica Moldova. Tot cu acest prilej, are loc o masă rotundă pentru realizarea de legături între mediul de afaceri din Raioanele Ungheni și Ialoveni (înfrățite cu județul nostru) și cel din Arad.

Pentru promovarea evenimentului, cunoscuta fabrică de covoare din Ungheni (Republica Moldova) a trimis la Arad o statuie a lui Ștefan cel Mare, realizată din covoare.

Înaltă de șapte metri, aceasta a fost expusă în fața Consiliului Județean Arad, unde va rămâne pe toată perioada evenimentului. Statuia a mai fost expusă în România, la Iași, unde s-a bucurat de un foarte mare succes.

„În relațiile de înfrățire externă ale județului Arad noi ne-am propus să deschidem piața arădeană pentru mediul de afaceri străin, așa cum ne dorim ca și arădenii să ajungă cu produsele lor peste graniță, prin intermediul legăturilor administrative ale Aradului. Organizarea acestui Forum Economic marchează însă și simbolic sărbătoarea Centenarului, pentru că aducem români de pretutindeni aici, acasă, în orașul unde s-a clădit temelia României Mari” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.