Ziarul electronic al arădenilor

Stadionul UTA, predat Companiei Naționale de Investiții

Stadionul „Francisc Neumann-UTA“ va fi predat Companiei Naționale de Investiții, în vederea executării unor lucrări, finanțate din bugetul acestei instituții.

În următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad, pe ordinea de zi va fi și proiectul de hotărâre privind aprobarea predării stadionului către Compania Națională de Investiții, pentru realizarea unor lucrări la tribune și gazon.

Astfel, vor fi executate, cu bani din bugetul Companiei Naționale de Investiții, extinderea tribunei I (nivel 2), modernizarea instalației de nocturnă, precum și  instalațiile de irigare și încălzire a gazonului.

După finalizarea lucrărilor finanțate de Compania Națională de Investiții, stadionul va reveni în proprietatea municipalității arădene.

Anul trecut, Compania Națională de Investiții a anunțat că intenționează să cofinanțeze lucrările de modernizare a Stadionului „Francisc Neumann-UTA“ din Arad.

Viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, și Adrian Cefalan, director în cadrul Companiei Naționale de Investiții, au vizitat, în luna octombrie, șantierul de la stadion, fiind făcută o informare cu privire la stadiul lucrărilor.

„S-au stabilit documentele necesare în vederea promovării obiectivului de investiții în lista-sinteză a CNI, respectiv pentru finanțarea cu aproximativ 2,5 milioane de euro a lucrărilor“, a informat, în luna octombrie, Primăria Arad.

Lucrările de modernizare a stadionului municipal „Francisc Neumann – UTA“ din Arad au început în iunie 2014, și urmau să fie finalizate în termen de 3 ani.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

Anul trecut, în luna aprilie, primarul Falcă a declarat că prima competiție organizată pe Stadionul „Francisc Neumann–UTA“, ar putea fi organizată în toamna anului 2017.

Câteva luni mai târziu, în luna august, viceprimarul Călin Bibarț anunța că lucrările la Stadionul „Francisc Neumann – UTA“ sunt în grafic, iar primele meciuri de fotbal oficiale vor putea fi reluate la începutul sezonului competițional 2017-2018.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant.

De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

CITITI SI: Modernizarea Stadionului UTA nu va fi gata în acest an

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.