Ziarul electronic al arădenilor

SRI: „Coldea nu a încălcat legea“. Arădeanul, trecut în rezervă

SRI anunţă că ancheta internă nu au relevat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare, astfel că s-a propus repunerea pe funcţie a arădeanului Florian Coldea, însă acesta a cerut eliberarea din funcţie şi va fi trecut în rezervă.

SRI precizează, într-un comunicat dat publicităţii marţi, că, în urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea general-locotenentului Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

„Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în cadrul aceleiaşi şedinţe, prim-adjunctul directorului a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie.

„Prim-adjunctul directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, directorul SRI”, precizează comunicatul.

Florian Coldea s-a născut în 1971, în comuna Târnova, și a îndeplinit funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, începând cu data de 1 august 2005.

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a semnat decretele privind eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a generalului SRI Florian Coldea.

Iohannis a subliniat că acest caz a făcut ca în ultimele zile să se discute despre serviciile secrete, aspect pe care şeful statului l-a apreciat drept pozitiv.

CITITI SI: Arădeanul Florian Coldea, suspendat de la șefia SRI

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.