Ziarul electronic al arădenilor

Sprijin pentru participarea arădenilor la Campionatul Mondial de Ciclism de Anduranţă Paris – Brest – Paris

O echipă formată din 16 persoane calificate vor participa şi vor reprezenta Aradul la Campionatul Mondial de Cilcism de Anduranţă Paris – Brest – Paris.

Acest „monument al turelor de anduranţă“ va avea loc ]n 18 august, iar participarea la Paris – Brest – Paris este condiţionată de obţinerea seriei de brevete locale 200-300-400-600 de km.

Echipa organizatorică locală, RandoROM Arad, pregăteşte în aceste zile logistica pentru participarea celor 16 persoane la Paris – Brest – Paris şi totodată face apel către iubitorii mersului pe bicicletă şi nu numai, să vină în sprijinul acestei iniţiative.

Pe premisa „Aradul la 4 ace la PBP 2019”, organizatorii locali s-au angajat să le ofere participanţilor, prin contracte de sponsorizare sau prin strângere de fonduri, deplasarea unei echipe tehnice pentru a beneficia de suportul necesar (hidratare, odihnă, masaj, grup sanitar, asistenţă mecanică), cazare înainte şi după participare, dar şi un echipament oficial dedicat participării. (…)

De asemenea, se va organiza o tură de socializare pe două roţi şi o seară de karaoke, în vederea strângerii de fonduri. Astfel că toţi cei care vor să susţină această iniţiativă, de a împlini cele 16 visuri, sunt invitaţi să se distreze şi să doneze.

Evenimentul caritabil va avea loc duminică, 4 august, cu începere de la ora 17.00, când se va da startul turei în regim de plimbare, din parcarea aflată pe Calea Bodrogului colţ cu strada Pădurii.

Tura se va desfăşura exclusiv pe asfalt până în apropierea complexului Zori de Zi şi-napoi.

„Până plecăm, voi bate la uși închise sau ferestre deschise, nu contează. Îmi doresc să îmbrac Aradul la patru ace și să-l trimit la această tură mondială de anduranţă. Până acum am rezolvat cazarea şi materialele promoţionale pentru sponsori. Mai avem de rezolvat echipamentul oficial, pe care sper să îl prezentăm lumii înainte de a pleca,combustibilul pentru întreaga deplasare şi autorulota.

Nici nu concep că vom eşua şi că nu vom fi alături de ei. Dacă noi nu îi ajutăm să-şi îndeplinească visul, cine să o facă? Ei au luptat pentru calificare şi vor lupta în continuare pedalând 1.200 de kilometri. Noi, în schimb, avem datoria de a lupta pentru ei, să le facem să le fie cât mai uşor de îndeplinit acest vis pe care îl au. Ce să zic, că e greu? E greu, da. Dar şi lor le-a fost!” a declarat Cristina Gheorghe, coordonator iniţiativă „Aradul la 4 ace la PBP 2019”.

Cei 16 superciclişti care participă în acest an la Paris-Brest-Paris şi care ne reprezintă Aradul, sunt: Alecu Adrian-Romulus, Beno Alex, Borcea Cristian-Eusebiu, Druţău Răzvan, Fărcaş Marius-Cristian, Gal Gabriel, Iernye Daniel, Mocuţa Raul, Orban Marius-Carol, Orbulov Petru, Păun Felix, Petreuş Adrian, Racz Zoltan-Dezso, Socaci Marius, Tamba Ovidiu-Daniel, Ţincu Gheorghe-Ilie

Echipa de suport tehnic, care va fi prezentă în Franţa, este formată din: Cristina Gheorghe şi Cosmin Petrişor (RandoROM Arad), Marius Filipescu (Spiţă), Alexandru Constantin (Iniţiativa Pentru Societate) şi Ruben Galiş (Voluntari cu Ympact).

Timp de 90 de ore, cei 5 voluntari vor fi prezenţi pe traseu, la checkpoint Quedillac, asigurându-le participanţilor tot ceea ce au nevoie pentru a încheia tura mondială cu succes.

„Visul nostru e să împlim aceste 16 visuri! Dacă reuşim acest lucru, ne putem declara fericiţi pe deplin”, a mai spus Cristina Gheorghe, invitându-i astfel pe arădeni să susţină echipa Aradului.

Cei care doresc să sprijine acest demers, dar nu ajung la evenimentul de duminică, o pot face donând în contul Asociaţiei Euromediu, cu menţiunea „Aradul la PBP”:

RO16BACX0000001032996000 (RON)

RO86BACX0000001032996001 (EUR)

ISTORIC: Paris – Brest – Paris reprezintă cea mai faimoasa tură ciclistă de anduranţă, organizată de Audax Club Parisien, fiind considerată „monumentul” turelor din această categorie a ciclismului:

1.200 km cu diferenţă de nivel de peste 11.000 de metri, limita de timp de parcurgere a traseului fiind de 90 de ore.

Cursa este organizată din 4 în 4 ani, de către Audax Club Parisien, asociaţia care a creat această tură în 1891, când a şi avut loc prima ediţie.

Pentru  a  putea  participa  la  marele  eveniment  din  Franţa,  participanţii  trebuie  să  obţină  în  România toate  brevetele  de  200,  300,  400,  respectiv  600  km;  toate  acestea  fiind  limitate  de  un  anumit  timp pentru a fi finalizate.

Anul acesta Paris – Brest – Paris va avea loc în 18 august 2019, startul fiind dat de pe domeniul unuia dintre cele mai frumoase castele de pe teritoriul Franței, Castelul de la Rambouillet.

La ediţia a 19-a a Paris – Brest – Paris vor lua startul 6668 de participanţi, din 68 de ţări.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de RandoROM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.