Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Sportiv arădean, în comă după o altercaţie cu un poliţist

Alex BalteanUn sportiv în vârstă de 23 de ani, Alex Băltean, membru al unei echipe locale de polo, a fost internat în comă la un spital din Timişoara, după ce ar fi avut o altercaţie cu un poliţist, într-un club din centrul Aradului, mai mulţi martori fiind audiaţi de procurori.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad audiază mai multe persoane care ar fi fost martore la o altercaţie care a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local din centrul municipiului Arad, dar şi în afara acestuia, şi în urma căreia un sportiv a fost rănit grav la cap, fiind în comă.

Conform surselor citate, Alex Băltean, membru al unei echipe locale de polo şi instructor de înot la un club de sport, ar fi avut o altercaţie cu Claudiu Dărăbuț, de la Poliţia Rutieră Arad.

Cei doi s-ar fi bătut într-un local din Piaţa Avram Iancu, iar altercaţia ar fi continuat şi afară.

Sportivul a suferit o fractură craniană şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferat imediat, în stare de comă, la un spital din Timişoara.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad au refuzat să ofere informaţii cu privire la caz, spunând doar că este de competenţa procurorilor.

Anchetatorii vor verifica imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al localului în care a avut loc incidentul, pentru a stabili care sunt persoanele implicate.

UPDATE

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, sâmbătă seară, în urma unor audieri, reţinerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Dărăbuţ, de la Poliţia Rutieră Arad, care ar fi autorul agresiunii asupra sportivului Alex Băltean, de 23 de ani, internat în stare de comă.

Procurorii spun că poliţistul a recunoscut că a avut o altercaţie cu sportivul, ambii fiind sub influenţa alcoolului.

Cei doi nu se cunoşteau, dar sportivul cunoştea persoane din anturajul poliţistului, care se aflau împreună cu agentul într-un local din centrul Aradului.

Conflictul a izbucnit când Băltean a mers la masa acestora. Poliţistul i-a aplicat victimei câteva lovituri succesive cu pumnul, atât în local, cât şi în stradă. Unele dintre scenele violente au fost surprinse de sistemul de supraveghere video al localului, imaginile fiind vizionate de către anchetatori.

Procurorii spun că poliţistul era în timpul liber în momentul comiterii faptei.

Agentul este cercetat pentru tentativă de omor, iar duminică procurorii vor decide dacă va fi prezentat judecătorilor pentru arestare preventivă sau dacă va fi cercetat în stare de libertate.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.