Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Județean din Arad, dotat cu un aparat RMN nou

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad va fi dotat un aparat RMN nou, în valoarea de 7 milioane lei, iar Consiliul Județean a alocat bani și pentru achiziționarea de aparatură medicală nouă, dar și pentru reabilitări ale unor clădiri în care funcționează secții medicale.

Președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a anunțat, luni, că prin modificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al judeţului Arad pentru anul 2016, a fost alocată suma de 8.857.000 lei, pentru achiziționarea de aparatură medicală și pentru reabilitări ale unor unități medicale.

Din suma totală alocată, 6,3 milioane lei provin de la Ministerul Sănătății, banii urmând să fie folosiți pentru achiziționarea unui aparat RMN nou.

„Chiar în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, s-a aprobat achiziţionarea de aparatură medicală performantă, cât şi fonduri pentru alte îmbunătăţiri aduse sistemului de sănătate al judeţului Arad. În capul listei se află un aparat RMN, cu o valoare de 7 milioane de lei, din care contribuţia noastră este de 700.000, iar a Ministerului Sănătăţii, de 6,3 milioane lei. Contribuţia noastră vine din excedentul bugetar al anilor precedenţi”, a declarat Adrian Ţolea.

Țolea a mai anunțat că printre obiectivele instituției pe care o conduce se numără și reabilitarea imobilului de pe str. Octavian Goga, în care funcționează Secţia Psihiatrie.

De asemenea, s-au mai alocat bani pentru reparaţii şi igienizări la secţiile aflate în clădiri date în administrare de Consiliul Judeţean Arad. Este vorba de secțiile Pediatrie I, Pediatrie II, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie etc.

Pe lista achizițiilor de aparatură medicală se mai află, printre altele, defribilatoare (11 buc.), turn endoscopie pediatrică, ecograf cu sondă abdominală convexă şi sondă liniară multifrecvenţă Doppler, lampă chirurgicală mobilă pentru sala de naşteri (Obstetrică-Ginecologie), dar și o staţie de digitalizare (pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.