Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Spitalul Județean Arad, în atenția Ministerului Sănătății

Situația Secției Chirurgie și Ortopedie Infantilă de la Spitalul Clinic Județean Arad ar putea fi analizată de specialiști de la Ministerul Sănătății.

Anunțul a fost făcut de senatorul Mihai Fifor, care a spus că va cere Ministerului Sănătății să facă un control la Spitalul Județean Arad.

„Continuă dezbaterea în contradictoriu pe tema situației de la Sectia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Județean. Din păcate, bătălia orgoliilor primează în fața interesului major al pacientului, lucru de nepermis. Motiv pentru care, voi cere astăzi (luni – n.r.) oficial ministrului Sănătății, domnul senator Florian Bodog, trimiterea unor specialiști din partea Ministerului la Arad, astfel încât lucrurile să fie tranșate și așezate pe făgașul dictat de legislația în vigoare. Cred că singura politică permisă în Spitalul Județean trebuie să fie politica pacientului și nu cea a unor orgolii și interese meschine“, a spus senatorul Mihai Fifor.

Secţia Chirurgie şi Ortopedie Infantilă de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad trebuia să fie reabilitată în cadrul campaniei „#cudragpentruviitor”, însă colectivul medical al Secţiei a anunţat că se retrage din acest proiect, deoarece scopul acestuia a fost „deturnat“.

Adrian Pavel, şeful Secţiei Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, a afirmat că „acest proiect nu mai reprezintă interesele copiilor bolnavi chirurgical din judeţul Arad”.

UPDATE

Consiliul Judeţean Arad susţine proiectul de reabilitare a Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, proiect demarat în parteneriat de cadre medicale şi membri ai Asociaţiei „Cetatea Voluntarilor”.

„Această campanie pentru reabilitarea uneia dintre cele mai importante secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este un demers constructiv al societății civile. Am urmărit proiectul de la începutul lui, încurajez implicarea medicilor, asistenţilor, cât şi a membrilor Cetăţii Voluntarilor ori a altor organizații  non-guvernamentale în inițiative care contribuie la realizarea unor investiții necesare.

Îi rog pe cei implicați să aibă un dialog corect, direct, și să continue colaborarea pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a copiilor. Consiliul Județean investește în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și este recunoscător tuturor celor care vin parteneri în această misiune grea, de aducere la parametri normali a sistemului medical arădean”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.