Ziarul electronic al arădenilor

Spitalele din judeţul Arad nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii COVID-19

Spitalele din judeţul Arad nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19, iar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) trage un semnal de alarmă, arătând că zilnic sunt situaţii în care pacienţi în stare gravă aşteaptă eliberarea unui pat.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat, joi, că situaţia s-a agravat de câteva zile şi „ar putea fi şi mai gravă, pentru că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19“.

„Din păcate, dacă ieri am avut raportate 271 de cazuri noi de infectare, un record, astăzi doborâm acest record negativ, pentru că în ultimele 24 de ore avem confirmate 322 de infectări cu SARS-CoV-2 în judeţul Arad. Din această cauză ne aşteptăm să existe o presiune foarte mare pe sistemul de sănătate, în condiţiile în care nu mai avem locuri la ATI. De câteva zile, orice loc eliberat se ocupă imediat sau în cel mult câteva ore. Avem deja situaţii în care pacienţi în stare gravă aşteaptă să se elibereze un pat ATI“, a afirmat Timiş.

El a spus că zilnic se înregistrează numeroase solicitări venite de la spitale din ţară pentru transfer de pacienţi cu COVID-19 la ATI în Arad, dar acestea sunt respinse din cauză că nu mai sunt locuri nici în judeţul Arad.

În secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) există 28 de paturi la ATI, la care se adaugă câteva la Secţia Matern, dar care sunt doar pentru femeile gravide sau care au născut.

Şi în cazul paturilor pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, marea majoritate erau ocupate joi dimineaţă, respectiv 358 din cele 378 existente la nivelul SCJU Arad.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.