Ziarul electronic al arădenilor

Spectacole organizate la Arad de Ziua Națională. PROGRAM

Primăria și Centrul Municipal de Cultură au pregătit un program artistic pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României, evenimentele urmând să se desfășoare în centrul Aradului.

Organizatorii au anunțat că Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Arad cu concerte de muzică populară și ușoară în aer liber, proiecții de filme și activități pentru copii.

Evenimente vor fi organizate în perioada 1 – 3 decembrie.

În ziua de 1 Decembrie, când este sărbătorită Ziua Națională a României, în fața Palatului Administrativ va avea loc un concert folcloric la care au fost invitați să susțină recitaluri artiști din toate regiunile țării: Zorica Savu și Mihaela Petrovici (Banat), Cristina Turcu Preda (Oltenia), Florica Zaha (Bihor), Vladuța Lupău (Maramureș), Angelica Flutur (Bucovina), Dinu Iancu Sălăjanu (Transilvania), Irina Loghin (Muntenia).

Alături de aceștia vor urca pe scenă soliști și ansambluri din municipiul și județul Arad, care vor fi acompaniați de orchestra Centrului Municipal de Cultură, condusă de Dudu Blagu Ienășesc.

În 2 decembrie, tot în fața Palatului Administrativ va avea loc un concert de muzică ușoară, pe scenă urcând Nova Band, Alex Velea și Horia Brenciu&HB Orchestra.

La Cinematograful Arta, de Ziua Națională a României, vor fi proiectate trei filme, organizatorii propunându-și să aducă în fața spectatorilor începuturile noului val de regizori și actori în filmul românesc. Proiecțiile sunt organizate în parteneriat cu Asociația CitiZenit.

Intrarea la toate proiecțiile va fi liberă.

Pentru copii, în cadrul Târgului de Iarnă vor deschise Atelierul lui Moș Crăciun și Atelierul Poveștilor.

PROGRAM:

1 Decembrie

ora 17.00 – Platoul Palatului Administrativ, Concert extraordinar de muzică populară

Orchestra Centrului Municipal de Cultură Arad și soliștii: Valentina și Florin Novac, Irina Iovescu, Zorica Savu (Banat), Ansamblul Crăișorii Moților din Tisa Nouă, Mihaela Petrovici (Banat), Adrian Gancea, Cristina Turcu Preda (Oltenia), Ștefan Muntenaș, Florica Zaha (Bihor), Vlăduța Lupău (Maramureș), Angelica Flutur (Bucovina), Dinu Iancu Sălăjanu (Transilvania), Irina Loghin (Muntenia),

ora 17.00 – Cinematograful Arta

Proiecție film – „Marfa și banii“ (2001), regia Cristi Puiu

2 decembrie

ora 19.00 – Platoul Palatului Administrativ

Concert de muzică ușoară cu Nova Band, Alex Velea și Horia Brenciu&HB Orchestra

ora 17.00 – Cinematograful Arta

Proiecție film – „Occident“ (2002), regia Cristian Mungiu

3 decembrie

ora 17.00 – Cinematograful Arta

Proiecție film – „A fost sau n-a fost?“ (2006), regia Corneliu Porumboiu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.