Ziarul electronic al arădenilor

Spectacol cu cinci fanfare, în Parcul Reconcilierii

Fanfare din Arad, Timișoara și Ungaria au concertat, vineri, în Parcul Reconcilierii româno-maghiare din Arad, în cadrul evenimentului intitulat „Sunetul fanfarelor“, ajuns la a doua ediție.

Prin organizarea acestui eveniment s-a dorit reînvirea unei tradiții care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș, au spus organizatorii evenimentului.

La a doua ediție a evenimentului „Sunetul fanfarelor“ au participat Fanfara  Ortodoxă din Almaș, Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” din Békéscsaba (Ungaria), Fanfara bisericilor penticostale din Moroda, Fanfara „Pro Amiciția“ din Timișoara și Fanfara Gimnaziului „Erkel Ferenc“ din Gyula (Ungaria).

În cadrul programului, care a durat peste trei ore, au putut fi ascultate marșuri de fanfară, dar și partituri clasice, muzică din filme, muzică ușoară.

Fanfara Ortodxă din Almaș a prezentat, pe lângă marșurile specifice, și un program de melodii populare, în timp ce Fanfara „Pro Amiciția“ din Timișoara a adus în fața publicului partituri internaționale și cunoscutul șlagăr „Trecea fanfara militară“.

Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” și Fanfara Gimnaziului „Erkel Ferenc“ din Gyula (Ungaria) au oferit o supriză publicului interpretând o partitură împreună, cele două formații întâlnindu-se, pentru prima dată, în cadrul unui spectacol.

Evenimentul „Sunetul fanfarelor – Arad 2018“ a fost organizat de Asociația „Qult-Ar“, cu finanțare de la Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură.

Evenimentul face parte din proiectul „Ziua fanfarelor la Arad“ și a fost accesat în cadrul Programului Proiecte Culturale, sesiunea I, 2018.

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.