Ziarul electronic al arădenilor

Spargere la Cuvin. Cu banii furați, hoții și-au cumpărat casă și mașină

hotUn bărbat și o femeie au furat 40.000 de euro și bijuterii în valoare de 5.000 de euro dintr-o casă din localitatea arădeană Cuvin, iar din banii furați și-au cumărat o casă și un autoturism, în județul Alba.

Bărbatul și femeia, de 55, respectiv 53 de ani, ambii din județul Gorj, au fost reținuți de polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Lipova.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 14 martie, cei doi, folosind chei potrivite, au pătruns într-o locuință de pe raza localității Cuvin, iar dintr-un dulap aflat în interiorul dormitorului au sustras o cutie metalică tip seif, în care se aflau 40.000 de euro și bijuterii în valoare de aproximativ 5.000 de euro.

Cu banii sustrași din locuință, cei doi au cumpărat un imobil în județul Alba, în valoare de 20.000 de euro, dar și un autoturism.

Imobilul și mașina le-au trecut pe numele unei alte persoane, cunosțință de-a celor doi, „în scopul tăinuirii provenienței și detenției sumei de bani provenite din comiterea furtului“, au spus polițiștii.

„În cauză a fost dipusă măsura sechestrului asigurător asupra imobilului și autoturismului, cei doi fiind reținuți de polițiști pe bază de ordonanță de reținere și urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat“, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.