Ziarul electronic al arădenilor

Sorin Blejnar rămâne încă 30 de zile în arest preventiv

Fostul şef al ANAF, arădeanul, Sorin Blejnar rămâne încă 30 de zile în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins definitiv cererea de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar, în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, în 2011, în favoarea firmei Romsys, pentru ca aceasta să câştige contracte cu ANAF, primind în schimb 20% din valoarea acestora, respectiv aproape 13 milioane de lei.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis astfel contestaţia procurorilor DNA, formulată după ce, în 2 martie, Tribunalul Capitalei dispusese ca Sorin Blejnar să fie eliberat din arest şi cercetat sub control judiciar.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că Sorin Blejnar rămâne încă 30 de zile în arest preventiv.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar este în arest preventiv din 8 noiembrie 2016, în dosarul în care a fost trimis în judecată în 16 decembrie, pentru trafic de influenţă, cauză care în prezent este în procedură de cameră preliminară la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Blejnar Sorin ar fi acceptat din partea omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei conduse atunci de Blejnar.

În schimbul banilor, Blejnar i-ar fi cerut lui Dan Stroe, atunci director de achiziţii şi investiţii publice în ANAF, să ia măsuri astfel încât firma Romsys, controlată de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă, să primească acele contracte.

Sorin Blejnar are o condamnare de cinci ani de închisoare primită, în 9 iunie 2016, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul “Motorina”, dar aceasta nu este definitivă, contestaţia fiind în prezent judecată la instanţa supremă. În acelaşi dosar au fost condamnaţi atunci Radu Nemeş la nouă ani de închisoare, soţia acestuia, Diana Nemeş, la şapte ani şi fostul şef al vămilor Viorel Comăniţă la cinci ani de închisoare.

CITITI SI: Sorin Blejnar a fost trimis în judecată

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.