Ziarul electronic al arădenilor

Sorin Blejnar, eliberat din arest

Fostul şef ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, a fost eliberat din arest, în urma unei decizii luate, joi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorii au decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, contestaţia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Bucureşti care a admis în data de 21 aprilie ca Sorin Blejnar să fie cercetat sub control judiciar.

Fostul şef ANAF se afla de şase luni în arest preventiv, în Penitenciarul Rahova.

Tribunalul Prahova a decis, pe 8 noiembrie 2016, arestarea preventivă a fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care acesta este acuzat că, în calitate de şef al instituţiei, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenţei asupra unor subalterni.

Blejnar, a fost trimis în judecată în decembrie 2016, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de trafic de influenţă.

„În cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri“, potrivit DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, alături de celălalt funcţionar implicat, au primit 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantomă” controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

UPDATE

Blejnar a ieşit de la Penitenciarul Rahova în jurul orei 20.00, el fiind aşteptat de o maşină. Iniţial, s-a urcat în spate, apoi a coborât şi s-a aşezat în faţă. El nu a vrut să răspundă la nicio întrebare a jurnaliştilor.

CITITI SI: Sorin Blejnar a fost trimis în judecată

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.