Ziarul electronic al arădenilor

Sorin Blejnar, cercetat pentru trafic de influenţă, a fost arestat

blejnarUPDATE Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marţi seară, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, în 2011, în favoarea unei firme pentru ca aceasta să câştige contracte cu ANAF. Blejnar este suspectat că a primit 20% din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei.

***

Fostul şef al ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 10 milioane de lei mită pentru a interveni în favoarea unei firme.

Fostul şef al ANAF este suspectat că a primit 10 milioane de lei mită pentru a interveni în favoarea unei firme.

Sorin Blejnar a fost adus în jurul orei 8.30 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, el fiind flancat de doi ofiţeri de poliţie judiciară.

La intrarea în sediul DNA, Sorin Blejnar a spus doar că nu ştie de ce a fost adus în faţa procurorilor.

Surse judiciare declarau că fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost ridicat cu mandat şi dus la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar.

În 9 iunie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în dosarul “Motorina”, pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar la cinci ani de închisoare cu executare, pe Radu Nemeş la nouă ani, pe soţia acestuia, Diana Nemeş, la şapte ani şi pe fostul şef al vămilor Viorel Comăniţă la cinci ani de închisoare.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va lua o decizie definitivă, după judecarea în apel a cauzei.

UPDATE

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost reţinut, luni, pentru trafic de influenţă, potrivit DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.

Banii respectivi urmau să-i fie remişi lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

“În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat pe site-ul instituţiei.

“Cine ascultă nişte denunţuri ale unor oameni cu probleme, poate să ia măsuri, dacă are putere”, a declarat, luni seară, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sorin Blejnar, care a mai precizat că este “total” nevinovat.

El urmează să fie prezentat marţi magistraţilor Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.