Ziarul electronic al arădenilor

Sondaj CURS: Cu cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare

Un sondaj CURS arată cu cine ar vota românii, la un an de la alegerile parlamentare.

PSD rămâne în fruntea clasamentului, cu 40%, iar surpriza vine din partea votanţilor PNL, care ar oferi partidului o creştere importantă, de 7%.

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) în luna noiembrie, în cazul în care s-ar organiza alegeri parlamentare, PSD ar obţine 43% din voturi, cu 2,5% mai puţin decât în 2016. Prima modificare importantă ar fi reprezentată de o creştere a procentelor ALDE, de la 6% la 9%, potrivit stiripesurse.ro.

Cea mai importantă creştere ar înregistra-o însă PNL. Potrivit sondajului CURS, liberalii ar fi votaţi de 27% dintre cei cu opţiuni conturate, faţă de 20% la parlamentarele din 2016.

O uşoară ascensiune ar înregistra şi PMP, de la 5% la 6%, devenind al doilea partid de opoziţie, pe fondul prăbuşirii USR. Fostul partid al lui Nicuşor Dan ar obţine, potrivit sondajului, doar 5%, faţă de aproape 9% în 2016.

UDMR ar stagna la 6%, în vreme ce alte partide şi indepedenţii ar împărţi egal cele 4 procente rămase.

Sondaj CURS:

PSD – 43%

PNL – 27%

ALDE – 9%

UDMR – 6%

PMP – 6%

USR – 5%

Independent – 2%

Alt partid – 2%

63% dintre respondenţi au exprimat o opţiune de vot, restul de 37% nu sunt hotărâţi sau nu răspuns.

Volumul eşantionului a fost de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Universul de eşantionare: populaţia adultă, neinstituţionalizată, în vârstă de 18 ani şi peste, la nivel naţional.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.