Ziarul electronic al arădenilor

Sondaj CSCI. PNL, pe primul loc în intenţia de vot. Iohannis, lider la încredere

csci_vot_25255900PNL ar câştiga alegerile paralmentare cu 39% din intenţiile de vot, fiind urmat la două procente de Alianţa PSD-UNPR-PC, relevă un sondaj de opinie, realizat de CSCI, în perioada 24-27 martie 2015.

În topul încrederii, Klaus Iohannis conduce detaşat cu 75%.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 39% dintre români ar vota noul PNL, iar 37% dintre români ar vota Alianța PSD-UNPR-PC.

PLR (Partidul Liberal Reformator) ar fi votat de 6% dintre români, iar UDMR de 5%.

PMP şi partidul Monicăi Macovei nu ar trece pragul, potrivit cercetării.

La capitolul încredere, Klaus Iohannis este personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere (75%), fiind urmat de Sorin Oprescu (43%), Victor Ponta (40%) și Călin Popescu Tăriceanu (35%).

Sondajul mai relevă că 59% din cei chestionați consideră că România se îndreaptă spre o direcție bună, iar 31% într-o direcţie greşită.

Totodată, 72% dintre cei chestionati consideră că relația președinte-premier ar trebui să rămână ca acum, 11% dintre români își doresc ca premierul Victor Ponta să fie mai agresiv în relația cu președintele Iohannis, iar 10% din cei chestionați vor ca presedintele Klaus Iohannis să fie mai agresiv în relația cu premierul Ponta.

Pe de altă parte, 76% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre propunerea de scădere a TVA la 20%, 54% dintre cei chestionați au o părere bună sau foarte bună despre creșterea economică înregistrată de România, 50% dintre români au o părere bună sau foarte bună față de acțiunile de combatere a evaziunii fiscale.

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion de 1.073 persoane, are o eroare limită de ±3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

sursa: romaniatv.net

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.