Ziarul electronic al arădenilor

Soluție propusă pentru a ajuta angajații de la Teatru și Filarmonica din Arad

Consilierii locali ai USR PLUS au depus două proiecte pentru modificarea regulamentelor de funcționare ale Teatrului Clasic și Filarmonicii din Arad.

Se acceptă telemunca, astfel că activitățile artistice pot fi pregătite și chiar prestate de la distanță.

În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, de a interzice activitățile în cadrul instituțiilor de cultură mai sus menționate, există o temere întemeiată în rândul angajaților acestora, privitoare la posibilitatea trimiterii lor în șomaj tehnic.

Spre deosebire de soluția amintită și adoptată în primăvară în Arad, cele mai multe teatre și instituții culturale din țară au continuat să activeze la distanță, prin telemuncă.

Aceasta înseamnă că s-au continuat repetițiile pentru pregătirea spectacolelor și chiar au fost organizate evenimente culturale, la care artiștii au participat prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță.

Deoarece motivul (destul de subțire, în opinia noastră) invocat de autoritățile arădene pentru a trimite angajații Teatrului și Filarmonicii în șomaj tehnic este lipsa prevederilor necesare din Regulamentele de funcționare ale celor două instituții, am redactat două proiecte de hotărâri care să corecteze acest fapt.

Ele pot fi adoptate în cel mai scurt timp, la ședința CLM de joi, 26.11.2020.

Proiectele însoțite de expunerile de motive, se pot consulta aici: https://bit.ly/ProiecteROF.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR PLUS Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.