Ziarul electronic al arădenilor

Solicitare. CNI trebuie să dea explicații pentru investiția de la stadionul UTA

Deputatul Adrian Todor a solicitat președintelui Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu, precizări cu privire la investiția pe care CNI urmează să o deruleze la stadionul „Francisc Neumann – UTA“.

Solicitarea deputatului Adrian Todor vine ca urmare a declarațiilor viceprimarului Călin Bibarț, care acuza CNI că a sistat finanțarea pentru stadionul UTA.

„Viceprimarul municipiul Arad, Călin Bibarț, a lansat public o serie de acuzații la adresa Companiei Naționale de Investiții, susținând faptul că Aradul a pierdut finanțarea pentru obiectivele de investiții «Modernizare instalaţie de nocturnă şi alimentare cu energie electrică la Stadionul UTA» şi «Lucrări de amenajare gazon, instalaţie de încălzire şi instalaţie irigare Stadionul UTA». Mai mult, Primăria Arad a organizat o licitație pentru realizarea gazonului pe stadionul UTA și a încheiat un contract în acest sens cu o societate din Giurgiu. Vă rog să-mi comunicați dacă CNI a sistat finanțarea pentru cele două obiective menționate mai sus, iar dacă da, care sunt motivele pentru care stadionul UTA nu mai beneficiază de fondurile respective din partea Companiei Naționale de Investiții“, se arată în solicitarea oficială depusă de deputatul Adrian Todor.

De asemenea, în solicitare se mai menționează că „CNI are în derulare un al doilea proiect important în municipiul Arad, noul bazin de polo, care este așteptat de arădeni de aproape doi ani, termenul de finalizare a proiectului fiind în decembrie 2016“.

„Vă rog să-mi comunicați când se va finaliza această investiție și motivele pentru s-au înregistrat întârzieri de aproape doi ani“, se mai arată în solicitarea depusă de deputatul arădean.

La sfârșitul lunii august, Primăria municipiului Arad a anunțat că a fost semnat contractul cu firma SC Rulouri de Gazon SRL din judeţul Giurgiu, operatorul economic fiind desemnat câştigător, întrucât a îndeplinit cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut.

„Deoarece cele 2,5 milioane de euro de la Guvernul României pentru gazonul Stadionului «Francisc Neuman» nu au mai venit, am fost obligați să licităm lucrarea din banii arădenilor. Am semnat contractul de execuție și împreună cu firma câștigătoare am fost la stadion pentru a preda amplasamentul, astfel încât în cursul săptămânii viitoare să se poată apuca de lucru. Păcat că am pierdut aproape 2 ani pe promisiunea Guvernului…”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

CITITI SI: Primăria anunță: Începe amenajarea gazonului la stadionul „Francisc Neumann”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.