Ziarul electronic al arădenilor

Șoferul care a accidentat un medic și soția acestuia, arestat

accident1Bărbatul care a accidentat grav un medic rezident și pe soția acestuia, în timp ce traversau o trecere de pietoni din cartierul arădean Micălaca, a fost arestat preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a lui Nicolae Sima, pentru vătămare corporală din culpă şi de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o imbibatie alcoolica ce depăşeşte limita legală.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 26 aprilie, în jurul orei 20.20, „având o îmbibaţie alcoolica în sânge de 1,60 gr/l alcool pur în sânge, inculpatul Sima Nicolae a condus autoturismul marca Dacia, pe strada Voinicilor din Municipiul Arad, pe sensul de mers dinspre strada Renaşterii către B-dul Nicolae Titulescu, iar la trecerea pentru pietoni, amplasată în dreptul SC. Profi-Market, nu a acordat prioritate de trecere şi a accidentat persoanele vătămate L.I.R. (28 ani) şi L.C.A. (26 ani), care, în calitate de pietoni, erau angajate în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător“.

În urma producerii accidentului rutier, medicul rezident și soția lui au suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 80-100 de zile de îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Bărbatul care a comis accidentul are 62 de ani și este din Timișoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.