Ziarul electronic al arădenilor

Șoferi amendați pentru că au blocat stațiile de autobuz din Arad

În condițiile în care numeroși șoferi utilizează spațiile destinate îmbarcării/debarcării călătorilor din mijloacele de transport în comun ca parcări pentru vehicule, polițiștii locali își intensifică acțiunile de eliberare a stațiilor de autobuz și tramvai, pentru a facilita accesul acestora și pentru a elimina riscurile producerii unor accidente.

Acțiunile din ultimele zile s-au desfășurat în mod repetat în Piața Spitalului, Piața UTA, cartierul Micălaca și pe Calea „Aurel Vlaicu”, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de sesizări privind astfel de situații.

Polițiștii locali au aplicat 68 de amenzi, în valoare de 16.385 lei, pentru nerespectarea normelor prevăzute în Regulamentul de aplicare al Codului Rutier – Art. 142 lit. g) din  HG 1391/2006.

În următoarele săptămâni, pe fondul mobilității în creștere a arădenilor, facilitată de îmbunătățirea condițiilor meteo, acțiunile de eliberare a zonelor de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor continua cu aceeași frecvență.

Conducătorii auto care ignoră regulile de circulație și parchează autoturismele în stațiile mijloacelor de transport în comun riscă amenzi cu valoare cuprinsă între 290 și 435 lei, la care se adaugă  și 2 puncte de penalizare în cazul opririi.

În cazul staționării neregulamentare valoarea punctelor de amendă crește (fiind vorba despre 4-5 puncte amendă, cu valoare cuprinsă între 580 și 725 lei, plus 3 puncte de  penalizare), aplicându-se inclusiv măsurile tehnico-administrative de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.