Ziarul electronic al arădenilor

Soarta Pieței Catedralei, decisă de consilierii municipali

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad a inițiat un proiect de hotărâre privind menținerea actualei destinații a Pieței Catedralei, în timp ce un proiect al municipalității prevede amplasarea Monumentului Marii Uniri în această zonă.

Cele două proiecte au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal, care va fi joi.

Unul dintre proiectele de hotărâre prevede amplasarea Monumentului Marii Uniri în Piața Catedralei.

„Amplasarea monumentului în această locaţie propusă considerăm că vine să completeze punctele de atracţie turistică din centrul istoric al municipiului Arad, transpunând astfel în prezent faptele incontestabile ale Aradului de promotor al unirii de la 1918“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Celălalt proiect, depus de consilierii PSD-ALDE prevede menținerea actualei destinații, de piață agroalimentară, a Pieței Catedralei.

„Consilierii municipali ai PSD şi ALDE au iniţiat un proiect de hotărâre pentru ca actuala destinaţie a Pieţei Catedralei să fie menţinută, iar locaţia să fie modernizată cu fonduri de la bugetul local. Joi va avea loc şedinţa de CLM în care acest proiect va fi supus votului aleşilor locali, alături de proiectul lui Falcă, de a demola actuala piață și a amplasa acolo Monumentul Marii Uniri.

PNL şi Gheorghe Falcă au o atitudine duplicitară: pe de o parte, spun că susţin produsele locale, însă pe de altă parte, îşi doresc demolarea acestei pieţe, cea mai veche din municipiul Arad. În realitate, liberalii arădeni susţin doar samsarii de legume şi fructe, cum am văzut și la ultima acțiune PNL, unde au promovat bananele și kiwi, în loc să îi sprijine pe producătorii autohtoni de legume și fructe“, a declarat deputatul PSD Adrian Todor.

Todor a mai afirmat că se declară împotriva ridicării unui supermarket în acest loc, în care a funcţionat piaţa de mai bine de un secol şi jumătate.

„Noi am sprijinit acţiunea producătorilor şi comercianţilor din Piaţa Catedralei, în urma căreia au fost adunate peste 5.000 de semnături de la arădenii care îşi doresc menţinerea pieţei în actuala locaţie. Consilierii PSD şi ALDE vor vota proiectul de menținere a pieței, pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, și vor fi împotriva proiectului inițiat de Gheorghe Falcă, privind amplasarea monumentului în piață. Piaţa Catedralei trebuie să rămână în această locaţie și trebuie modernizată de către autorităţile locale.

Gheorghe Falcă, însă, se gândeşte doar la un nou mod de a-şi umple buzunarele. Vrea să facă loc unui nou supermarket, de pe urma căruia să aibă de beneficiat la modul personal, prin firma sa, care o duce atât de bine din bani primiți în urma unor astfel de investiții. Falcă îşi bate joc de arădeni, de istoria Aradului, doar pentru a-şi satisface interesele personale.

Nu putem asista nepăsători la această bătaie de joc la adresa arădenilor și vom încerca prin toate mijloacele pe care legea ni le permite să oprim demolarea pieței. Nu poţi distruge o piaţă care funcţionează de 150 de ani, care face parte din istoria Aradului, doar pentru ca Falcă să-și bage bani în buzunare”, a mai spus Adrian Todor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.