Ziarul electronic al arădenilor

Slujbă de pomenire a Regelui Mihai, la biserica din Săvârşin

O slujbă de pomenire a Regelui Mihai I a fost oficiată, duminică, la biserica ortodoxă din comuna arădeană Săvârșin, însă membrii Familiei Regale nu au fost prezenți la eveniment.

La Biserica Ortodoxă Săvârşin s-au adunat peste 200 de localnici pentru a participa la parastatul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I, slujba fiind oficiată de preotul paroh local Călin Mădăluţă.

Comunitatea locală a dorit să organizeze un parastas considerând că fostul suveran „a fost un om al locului”, iar slujba a avut loc la o zi după cea de la Curtea de Argeş.

„Pentru că Majestatea Sa a iubit atât de mult Săvârşinul şi zona aceasta, noi considerăm castelul ca fiind casa Majestăţii sale şi credem că sufletul său a rămas în preajma noastră. Regele era tot timpul alături de noi, când venea în România prefera Săvârşinul, venea duminica la biserica noastră, de aceea ne-am dorit să facem această slujbă de pomenire chiar dacă ea s-a săvârşit şi la Curtea de Argeş”, a spus primarul comunei, Ioan Vodicean, citat de News.ro.

Familia Regală nu a fost prezentă la slujba de pomenire, la care au participat însă angajaţi şi Castelului Regal Săvârşin şi colaboratori ai Casei Regale.

foto: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.