Ziarul electronic al arădenilor

Slujbă de pomenire pentru cinci eroi martiri, la Palatul Justiției din Arad

Vineri, 2 martie 2018, a avut loc slujba de pomenire a cinci eroi martiri condamnați public și executați la data de 29 septembrie 1959 în incinta Penitenciarului Arad, care, la acea vreme,  funcționa în cadrul Palatului Justiției, din motivul că s-au opus regimului comunist.

Cei pomeniți au fost: Ioan Beg, Martin M. Bugariu (zis Labău), Gheorghe Ștefan Drăgan, Ioan Câta și Ioan N. Cioca.

Slujba de pomenire s-a făcut în incinta Palatului Justiției din Arad, în apropierea locului execuției, de către părintele consilier Gabriel Mariș delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului și părintele Vlad Oneț – preot la Penitenciarului Arad.

La slujbă au fost prezenți Silvia Nădăban – președintele Tribunalului Arad, Dan Aurelian Ursu – prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Arad, Dan Borca – procuror militar la Parchetul militar Timișoara, Angel Popescu – președintele Partidului Noua Dreaptă, prof. univ. Ovidiu Papană și alte persoane care au dorit să-și exprime recunoștința față de acești mari eroi și martiri ai neamului nostru comemorați cu acest prilej.

La final a fost ținut un discurs reamintind pe scurt evenimentele care au dus la uciderea celor 5 eroi, de către domnul profesor Papană, unul din elevii profesoarei Ileana Silveanu, scriitoare, fost deținut politic, autoarea volumelor „Cărările Speranței – destine ale rezistenței anticomuniste din Banat”.

Slujba de pomenire a eroilor s-a săvârșit prin purtarea de grijă a doamnei Silveanu, care din nefericire, a decedat chiar în ziua evenimentului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.