Ziarul electronic al arădenilor

Slujbă de pomenire în memoria Reginei Ana, oficiată la Săvârșin

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au participat, sâmbătă, la Biserica ortodoxă din comuna arădeană Săvârșin, la un parastas oficiat la doi de la moartea Reginei Ana.

Slujba a fost săvârșită de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu PS Emilian Crișanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de parohul bisericii din Săvârșin, părintele Călin Mădăluță.

La slujbă au participat, alături de membrii Familiei Regale, și Tiberiu Dekany, copreședintele Societății Amicii Regelui Mihai, Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin, dar și zeci de persoane.

PS Emilian, în cuvântul adresat celor prezenți, a vorbit despre bunele relații și conlucrarea exemplară între Primăria și Parohia Săvârșin pentru organizarea evenimentelor legate de Familia Regală, prin Castelul de la Săvârșin.

IPS Timotei a evocat personalitatea Majestății Sale Regina Ana a României, exemplul său de dăruire, mai ales în cel de-Al Doilea Război Mondial, legăturile avute cu Aradul prin reședința de la Săvârșin, precum și vizitele efectuate în cadrul Eparhiei arădene, mai ales în preajma marilor sărbători creștine.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață la vârsta de 92 de ani, în ziua de 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția.

La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a fost la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână.

Cu o zi înainte de a muri, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges.

Regina Ana a fost înmormântată în ziua de 13 august 2016, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ridicată în vecinătatea mănăstirii de la Curtea de Argeș.

foto: Episcopia Aradului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.