Ziarul electronic al arădenilor

Slujbă de comemorare a Reginei Ana, la Săvârșin

Regina-Ana-221x300Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor fi prezenți, duminică, la biserica ortodoxă din comuna arădeană Săvârșin, unde va fi oficiată o slujbă de comemorare a Reginei Ana, care a încetat din viață în cursul zilei de luni.

Slujba va avea loc la ora 11.45, la biserica ortodoxă din Săvârșin și va fi oficiată de părintele paroh Călin Mădăluță.

Conducerea Societății „Amicii Regelui Mihai“ a anunțat că, sâmbătă, 6 august, la ora 12.00, „va avea loc o liturghie comemorativă pentru odihna sufletului Majestăţii Sale Ana a României“, la biserica greco-catolică din Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 69-75 (la UTA).

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul cu trupul neînsufleţit urmând să fie adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi la Palatul Regal din Capitală (11 august), înmormâtarea urmând să aibă loc în 13 august.

În ziua de sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o ceremonie religioasă, iar accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi.

La ora 15.00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Ceremonia se va desfăşura în două părţi: ora 15.00-15.50, în faţa Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.

CITITI SI:

13 august, zi de doliu naţional pentru Regina Ana

A murit Regina Ana. Avea 92 de ani

Oamenii din Săvârşin, afectați de moartea Reginei Ana

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.