Ziarul electronic al arădenilor

Sistemul de avertizare a populației RO – ALERT, testat în judeţul Arad

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și în județul Arad, începând de vineri, 21 septembrie 2018.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a anunțat că, vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități – Ineu, Chişineu Criş, Sebiş, Bârzava -, iar în intervalul 17.00 – 19.00, într-o zonă a municipiului Arad.

Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp.

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00 – 12.00 și 17.00 – 19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

„În perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră“, a informat ISU Arad.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această  opțiune configurată vor recepționa mesajul de test „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Arad“.

Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

ISU Arad a precizat că mesajele au rolul de a testa aplicatia. „Persoanele care primesc mesajul nu trebuie să intre în panică, nu este o situație reală, nu se va lua nici o măsură (adăpostire, părăsirea zonei etc.)“, a precizat ISU Arad

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor.

Conform ISU, primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

CITITI SI: A fost lansat portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.