Ziarul electronic al arădenilor

Sisteme de supraveghere performante prin rocamere.net (P)

rocamereÎn formula cea mai simplă, un sistem de supraveghere video este compus dintr-un număr de camere video de securitate, legate printr-un cablu de un monitor cu scopul de a oferi utilizatorului imagini (chiar și în timp real) asupra locației în care sistemul a fost instalat.

Primele sisteme de supraveghere video se puteau conecta la un maxim de patru camere de securitate. Aceste camere erau de regula statice si aveau o distanta focala fixa.

Tehnologia a avansat insa rapid si probabil cea mai importanta dintre inovatii a fost introducerea digital video recorder-ului (DVR-ului), care sa permita afisarea imaginii pe monitor, precum si inregistrarea sa pentru a fi reluata in orice moment, chiar si peste cateva luni.

Ulterior, prin altfel de inovatii, s-a modificat si calitatea camerelor video precum si posibilitatea acestora de a se misca (fie pe verticala, fie pe orizontala). Totodata, capacitatea de a schimba distanta focala a crescut, permitand in timp acestor dispozitive sa efectueze chiar zoom-uri.

Pe piata de supraveghere din vremurile noastre exista asa numitele camere video de tio PTZ (Pan-Tilt-Zoom) camere extrem de valoroase care au capacitatea de a se roti si efectua zoom-uri sub cele mai inalte standarde video. Utilizand astfel de camere, practic orice detaliu poate fi deslusit si depistat, camerele rotindu-se in orice directie intr-o maniera automata.

Si inregistrarea imaginilor a fost supusa unor schimbari evidente, mai ales ca era o adevarata necesitate. Sistemele de supraveghere din zilele noastre au nevoie de un volum mult mai mare de banda pentru a putea captura imagini. O banda insuficienta nu ar fi putut sustine niciodata un sistem de securitate cu patru camere sa functioneze in timp real.

Tehnologia a produs insa solutii, asa cum o face mereu. Producatorii au dezvoltat asa numita functie “multiplex”, prin care sistemul de securitate inregistreaza imaginile in timp real de la toate camerele de supraveghere incluse in sistem si le afiseaza in acelasi timp stocandu-le practic pe o singura banda. Aceasta functie poate uneori sa scada calitatea imaginii de pe fiecare camera in parte, dar reduce considerabil spatiul de stocare.

Sistemele de supraveghere video difera astazi in functie de toate aceste caracteristici. Caracteristici care produc si un alt nivel de diferentiere a echipamentelor de monitorizare si mai exact, in ceea ce priveste pretul final de achizitie.

Pe piata de supraveghere video din Romania exista diferite tipologii de sisteme, care utilizeaza diferite tehnologii. Cumparatorii interesati de achizitionarea unor astfel de echipamente pot apela la site-uri online care au pregatit sisteme gata configurate cu doua, patru, sase, opt camere video, dar pot in acelasi timp sa-si configureze singuri propriile sisteme de securitate in functie de necesitati si de preferinte.

Un sistem de supraveghere video poate include camere video de supraveghere interior sau camere video de supraveghere exterior, insa in cele mai multe cazuri, oamenii prefera imbinarea acestor doua categorii, formand asa numitele sisteme de securitate de tip mixt. Camerele de supraveghere interior si cele de exterior nu difera doar ca denumire!

Aceste echipamente sunt destinate utilizarii in spatiile descrise de denumire, dar au totodata caracteristici diferite. Nu se recomanda niciodata utilizarea unei camere de exterior in interiorul unei locatii si nici utilizarea unei camere de interior in exteriorul unei locatii. Camerele video de interior acopera distante focale mai mici si nu sunt rezistente la schimbarile climaterice.

Pot avea rezolutii foarte bune, dar sunt menite sa lucreze in spatiile inchise, in care pot acoperi orice detaliu. Cele mai multe dintre ele au proprietatea “antivandal”, in scopul de a nu fi vandalizate de catre infractori. Camerele video de exterior pe care le puteti include intr-un sistem de securitate acopera distante focale mult mai mari (chiar si de 100 de metri), disting aproape orice fel de detalii si sunt foarte rezistente la impactul cu mediul inconjurator.

Acestea pot rezista fara probleme schimbarilor de temperatura si sunt de asemenea destul de greu de vandalizat. Evident, camerele video de exterior ale unui sistem de securitate au de cele mai multe ori dimensiuni mai mari decat o camera video de interior de tip dome spre exemplu.

O piesa foarte importanta in angrenajul unui sistem de securitate este Digital Video Recorderul. Inca din 1991, aceasta parte componenta a unui echipament de securitate face ravagii in lumea supravegherii video, fiind considerata fara indoiala cea mai importanta inventie din acest domeniu. Acest dispozitiv este menit sa inregistreze video in format digital imaginile surprinse de la camerele de supraveghere si sa le stocheze pe un hard disk. DVR-urile pot avea un numar de patru, opt, saisprezece sau chiar treizeci si doua de canale si in functie de model, acestea pot fi analogice, digitale sau de ambele feluri.

Evident, aceste intrari video trebuie sa fie compatibile cu iesirile camerelor pentru ca sistemul dumneavoastra sa functioneze complet.

Spuneam si mai sus, ca puteti achizitiona sisteme de supraveghere video din mediul online din diferite surse. Noi recomandam sa va cautati parteneri de incredere cu experienta si renume in materie, asa cum este spre exemplu site-ul www.rocamere.net, un magazin virtual online cu diferite tipuri de echipamente video si accesorii din domeniu.

Pe acelasi site puteti gasi nu doar sisteme de supraveghere video pre-configurate sau camere video de securitate de ultima generatie ci si o serie de informatii foarte utile despre utilitatea si felul in care functioneaza aceste dispozitive. Cu o experienta de peste opt ani de zile in domeniu si pe piata din tara noastra, rocamere.net este o varianta excelenta pentru dumneavoastra in cazul in care sunteti interesat de achizitionarea sistemului de supraveghere perfect pentru dumneavoastra.

Puteti conta de asemenea pe sprijinul specialistilor website-ului atat inainte de achizitie cat si dupa achizitionarea sistemului de securitate pe care vi-l doreati de atata timp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.