Ziarul electronic al arădenilor

Sistem de videoendoscopie digestivă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

După ce Consiliul Județean Arad a cumpărat anul trecut, pentru Secția Clinică Gastroenterologie un videocolonoscop și un videogastroscop ambele în valoare de 180.000 de lei, anul acesta, s-au alocat fonduri pentru achiziționarea unui sistem de videoendoscopie digestivă, estimat la 178.000 de lei.

Aparatele achiziționate anul trecut sunt deosebit de importante în diagnosticarea pacientului care ajunge pe secție.

„Aparatele pe care le avem în dotare sunt de un real folos pentru secția noastră, ajutându-ne să diagnosticăm și mai apoi să tratăm pacientul. De menționat este faptul că, datorită celor două aparate putem depista, în fază incipientă cancerul de colon respectiv cancerul gastric. Sistemul de videoendoscopie digestivă va completa aparatura existentă și va fi utilă atât pentru diagnosticare dar și în scop terapeutic, deoarece în timpul endoscopiei se pot realiza unele manevre pentru stoparea unor sângerări sau pentru extragerea de polipi ori corpi străini”, a explicat prof.univ.dr. Eftimie Miuțescu, medic șef Secție Clinică Gastroenterologie.

Secția Clinică Gastroenterologie oferă pacienților servicii medicale în regim de spitalizare continuă, servicii în regim de spitalizare de zi dar și consult de specialitate în regim de ambulatoriu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.