Ziarul electronic al arădenilor

Sirieni și irakieni ascunşi într-o autoutilitară, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şase cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un spațiu special amenajat în podeaua unei autoutilitare.

Cei șase au fost găsiți într-o autoutilitară cu platformă marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Bulgaria, condusă de Georgi D.

„La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, politiştii de frontieră au descoperit, în podeaua platformei, un spaţiu special amenajat, unde se aflau ascunse şase persoane, două femei şi patru bărbaţi. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

În timpul primelor cercetări, cele șase persoane au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor găsite ascunse acte de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.