Ziarul electronic al arădenilor

Simularea Evaluării Naționale: Subiectul la germană, retras şi înlocuit

evaluareSubiectul transmis iniţial unităţilor de învăţământ unde s-a susţinut, miercuri, proba la limba germană în cadrul simulării Evaluării Naţionale a fost retras la scurt timp, fiind înlocuit cu un altul.

Şcolile ai căror elevi care au participat, miercuri, la proba de limba germană au primit iniţial un subiect, însă acesta a fost retras la scurt timp şi s-a transmis un nou subiect, au afirmat pentru Mediafax oficiali din educaţie.

În Arad, 36 de elevi au susţinut proba de limba germană în cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Directorul Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“ din Arad, Maria Borlea, a declarat, pentru Mediafax, că la ora 9.20 au fost primite subiectele corecte, iar copiii nu apucaseră încă să lucreze pe subiectele greşite.

„Copiii nu începuseră să scrie la subiectele iniţiale pentru că ei citeau cerinţele, iar la ora 9.20 am distribuit deja subiectele corecte“, a declarat Borlea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Arad, Mariana Tocaciu, a declarat că la ora 9.15 s-a primit un sms cu un avertisment privind subiectele şi anunţul că acestea se vor schimba, iar câteva minute mai târziu au fost distribuite noile subiecte.

„Copiii nu au fost afectaţi pentru că timpul de lucru alocat a fost considerat din momentul în care s-au primit subiectele corecte“, a precizat Tocaciu.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut, de luni până miercuri, simularea Evaluării Naţionale, prima probă fiind la Limba română, urmată de Matematică şi Limba maternă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.