Ziarul electronic al arădenilor

Simpozion internaţional de etnologie la Consiliul Judeţean Arad

În perioada 22 – 23 iunie, Consiliul Judeţean Arad găzduieşte cea de-a VII-a ediţie a Simpozionului internaţional de etnologie, cu tema „Patrimoniu şi patrimonializare”.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, reuneşte la Arad 27 de specialişti în domeniile etnologie – antropologie, care vor susţine, pe două secţiuni, comunicări ştiinţifice ce se înscriu în tematica simpozionului.

Comunicările sunt urmate pe discuţii, care vor aduce un spor de informaţii şi clarificări legate de situaţia actuală a patrimoniului cultural material şi imaterial din România, Serbia şi Ungaria, modalităţile de conservare şi de promovare a patrimoniului imaterial aplicate în cele trei ţări, modalităţi de protecţie.

„Simpozionul ştiinţific de etnologie din acest an urmăreşte să facă cunoscut  patrimoniul cultural euroregional, tezaurele culturale naţionale ale celor trei țări pentru o analiză comparativă şi să pună în discuţie modalităţile de patrimonializare a acestor valori în România, Serbia şi Ungaria. Cunoaşterea diferitelor categorii de patrimoniu va permite conservarea o patrimonializare corectă in situri, în expoziţii şi muzee sau în arhive sonore, video, fotografice” – spune etnologul Rodica Colta.

Simpozionului organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad  face parte din activităţile specifice de conservare şi promovare a culturii tradiţionale desfăşurate de toate centrele judeţene omoloage din România, aceasta fiind o cerinţă naţională.

„Organizarea simpozionului se va face cu profesionalism şi seriozitate, în acest sens fiind invitaţi cercetători din instituţii de specialitate. Scopul dorit este acela de a implica, în urma participării la lucrări şi  prin intermediul publicaţiei care va cuprinde referatele prezentate, instituţiile responsabile, fundaţiile şi asociaţiile culturale în inventarierea patrimoniului judeţului Arad, în vederea salvării lui de la distrugere” – încheie Rodica Colta.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.