Ziarul electronic al arădenilor

„Simfonica“ – un nou post de televiziune dedicat muzicii clasice

Un nou canal dedicat muzicii clasice – „Simfonica“ – va intra pe piaţa românească începând din toamna anului viitor, în urma aprobării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului a solicitării de acordare a licenţei audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice pentru S.C. SFM Media Tech SRL Bucureşti.

„Ştiu sigur că există un public pentru astfel de programe. E adevărat că există Mezzo, există Arte, dar nu un program care să promoveze produsele româneşti culturale din această zonă. Mai mult decât atât, există o serie de activităţi care se desfăşoară în cadrul conservatoarelor din România, al şcolilor de muzică în general, care nu sunt expuse nicăieri. Sunt destul de multe entităţi şi private şi nu avem în limba română o poveste a acestei zone muzicale“, le-a spus Richard Constantin Tufeanu, acţionar unic, membrilor CNA.

El a explicat că noul post se va baza pe „multe achiziţii“, urmând să difuzeze producţii româneşti şi din Europa.

Potrivit structurii serviciului de programe, prezentat la CNA, în grila „Simfonica“ vor intra producţii audiovizuale ale altor producători în proporţie de 73%, procentul rezervat operelor româneşti fiind de 20%.

Cu o acoperire naţională, „Simfonica“ va emite, în format SD şi HD, 24 de ore pe zi, cu cinci ore pe zi reluări sâmbăta şi duminica. Difuzarea va fi asigurată de Vodafone, Telekom şi Orange, a precizat Richard Tufeanu.

„Vom începe cu un echipaj de 15 oameni şi probabil vom ajunge la 30 de persoane, ulterior, dar şi cu mulţi colaboratori din domeniu“’, a informat Tufeanu, care a menţionat că are „un parteneriat de lungă durată cu Festivalul George Enescu“.

Conform reprezentantului „Simfonica“, noul post va putea fi urmărit începând cu octombrie 2021.

„Noi, din punct de vedere tehnic, avem echipamentele. Ne trebuie partea de conţinut şi încercăm ca, undeva la sfârşitul lunii septembrie 2021, să începem emisia. Până atunci, ne-am propus să avem o perioadă de dezvoltare de conţinut şi achiziţii de concerte şi tot ce reuşim să adunăm până la acea dată“, a mai spus Richard Tufeanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.