Ziarul electronic al arădenilor

Sfaturi utile la achiziţionarea unei centrale de alarmă (P)

centrala alarmaCentrala de alarmă este motorul unui sistem de alarmă antiefracţie, aceasta primind informaţiile de la toţi detectorii conectaţi (detectori de mişcare, detectori de fum, detectori de şoc, detectori de geam spart, detectori de inundaţii, etc) şi în funcţie de starea sistemului de alarma va semnaliza acustic şi/sau luminos.

Centrala de alarmă mai poate anunţa în caz de efracţie, o firmă de dispecerizare/pază sau chiar pe proprietar pe linia telefonică (în funcţie de comunicatorul conectat la centrală).

La alegerea unei centrale de alarmă trebuie cunoscut numărul de camere care trebuie protejate, numărul de geamuri şi de uşi, în funcţie de acestea alegându-se o centrală cu un număr de zone egal cu numărul de camere/geamuri care trebuie asigurate.

De asemenea, foarte important la alegerea unei centrale de alarmă este numărul de partiţii al ei, adică adunarea uneia sau mai multor zone din sistem şi crearea unui subsistem al centralei, astfel încât, la nevoie, se poate arma/dezarma o parte a sistemului de alarmă.

De exemplu, în cazul unei locuinţe cu două etaje, centrala de alarmă se poate împărţi în două partiţii, câte una pentru fiecare etaj.

Atunci când alegeţi o centrală de alarmă mai trebuie să ţineţi cont de numărul de ieşiri programabile sau PGM-uri.

Atunci când se adaugă un detector de fum sau un detector de inundaţii în sistemul de alarmare, acele ieşiri vor opri alimentarea locuinţei cu apă, respectiv cu gaze.

Pentru ca un sistem de alarmă să fie complet, la centrala de alarmă se va conecta o sirenă de exterior şi/sau o sirenă de interior, astfel în caz de efracţie, sistemul va anunţa acustic şi luminos evenimentul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.