Ziarul electronic al arădenilor

Sfaturi de care trebuie să ţinem cont la cumpărarea unor piese auto (P)

piese-autoCând vine vorba de achiziţionarea unor piese auto mulţi şoferi realizează că se află în imposibilitatea de a şti care anume sunt cele mai potrivite pentru autovehiculul său.

Specialiştii recomandă ca atunci când vine vorba despre piese auto trebuie să se ţină cont de faptul că siguranţa trebuie să fie cea care primează.

Utilizarea unor piese auto contrafacute care au preţuri ceva mai scăzute nu înseamnă siguranţă.

De obicei, preţul mic reuşeste să prindă în capcană mulţi şoferi auto care nu ţin cont de calitatea pieselor auto însă ceea ce nu realizează pe moment este că pierd mai mulţi bani decât dacă ar fi achiziţionat piese auto originale de la început.

Pentru a înţelege cât mai bine ce înseamnă achiziţionarea unei piese auto originale specialiştii oferă următorul exemplu.

Dacă veţi cumpăra un set nou de plăcuţe de frâne contrafăcute, singurul avantaj va fi dat de preţul scăzut care poate înseamna cu până la de două ori mai puţin faţă de preţul celor originale.

Dacă ne referim la dezavantajele care vin odată cu cumpărarea acestor tipuri de piese auto, constatăm că sunt mai multe.

În primul rând, spre deosebire de cele originale, acestea vor rezista de aproximativ 4 ori mai puţin, ceea ce presupune schimbarea frecventă a acestora. Pe de altă parte, din cauza calităţii scăzute a materialelor din care este confecţionată, distanţa de frânare se dublează ceea ce reprezintă din start un risc major atât pentru şofer cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Astfel, înainte de a cumpara piese auto este necesar să verificăm dacă acestea sunt originale sau contrafăcute.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.