Ziarul electronic al arădenilor

Sergiu Vlad s-a înscris în cursa internă a USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Arad

Deputatul USR Sergiu Vlad s-a înscris în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Arad, filiala judeţeană a formaţiunii având în derulare alegerile primare pentru stabilirea candidatului.

În scrisoarea de intenţie depusă la USR şi dată publicităţii miercuri, deputatul Sergiu Vlad arată că, în cei trei ani de când este în Parlament, a învăţat multe despre aparatul de stat şi că îşi doreşte să-şi pună la dispoziţia arădenilor experienţa dobândită.

„Am luptat pentru Arad de fiecare dată când am simţit ca valoarea oraşului este pusă în pericol de o administraţie fie nepăsătoare, fie incompetentă. Salvarea Parcului Eminescu este doar un exemplu. Valoarea oraşului nostru, frumuseţea lui şi chiar siguranţa noastră, a arădenilor, par să nu fie printre preocupările edililor Aradului. De aceea implicarea din afară, de la distanţă, nu este suficientă. Dacă vrem să schimbăm ceva aici, la noi acasă, trebuie să ne implicăm aici“, arată deputatul în scrisoarea adresată partidului.

Vlad mai afirmă că îşi doreşte „un oraş curat, verde şi prosper“, iar acestea sunt motivele principale pentru care intră în cursa pentru candidatura la Primăria Aradului.

Sergiu Vlad este născut în municipiul Arad, are 41 ani, este căsătorit şi are o fetiţă de 1 an şi jumătate.

În 20 iunie, USR Arad anunţa că îşi va desemna candidatul pentru Primăria Arad prin organizarea de alegeri primare, iar competiţia va fi deschisă şi pentru persoane care nu sunt afiliate politic, urmând să fie organizată o campanie electorală cu dezbateri publice înainte de alegerile programate pentru luna septembrie.

Procesul electoral intern va fi similar cu cel obişnuit, fiind depuse candidaturi la partid în perioada 1 – 28 iulie. Campania electorală va începe în august şi cuprinde două etape, una în care candidaţii îşi vor prezenta în mediul online propriul program pentru Arad, şi una cu teme impuse de partid, cum ar fi poluarea sau serviciile publice, subiecte ce vor face obiectul unor dezbateri publice.

După dezbaterea finală, votul final va avea loc în 21 septembrie, iar electori vor fi membri ai organizaţiei municipale USR. În paralel, pe toată perioada campaniei, va avea loc şi un ‘vot popular’, care se va desfăşura online. Orice persoană îşi va putea vota favoritul, însă rezultatul votului popular nu va afecta votul membrilor filialei municipale, care vor decide care va fi candidatul.

Conform USR, votul popular va fi o imagine a preferinţelor din mediul online, dar va reprezenta şi un barometru al interesului stârnit de această campanie, care se desfăşoară în premieră în Arad.

Orice persoană va putea urmări competiţia internă şi va putea participa la toate dezbaterile pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.