Ziarul electronic al arădenilor

Sergiu Vlad: „Bursele școlarilor arădeni au fost tăiate la jumătate“

Suma alocată din bugetul local pentru bursele școlare de merit și implicit numărul copiilor care beneficiază de ele, s-a înjumătățit în 2018 față de anul trecut.

În același timp, primăria a alocat mai mulți bani pentru deszăpezire și distracție.

Municipiul Arad a alocat pentru plata burselor, în anul școlar 2017-2018, suma de 2,84 milioane de lei, aproape cu jumătate mai puțin decât cei 4,62 milioane de lei alocați în anul anterior. În aceste condiții, numărul copiilor care beneficiază de burse de merit în prezent este la jumătate față de anul anterior (2.642 burse în 2018, cu 2.315 mai puțin decât cele 4.957 din 2017).

Numeroși elevi ai celor mai bune școli din Arad au pierdut astfel bursele: 346 de elevi ai CN Moise Nicoară, 377 de elevi ai Liceului Pedagogic, 220 de elevi ai CN Elena Ghiba Birta, iar lista continuă.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Dezinteresul conducerii locale a Aradului față de educație este cronic. După refuzul subvenționării cu 100% a transportului în comun pentru elevi, în acest an au fost tăiate bursele pentru câteva mii de copii.

Pentru că a pierdut 46 de milioane de lei de la bugetul național, ca urmare a excedentului uriaș înregistrat de bugetul local, pentru care numai el se face vinovat, primarul decontează acest eșec în contul celor mai tineri dintre arădeni.

În același timp, administrația locală a găsit bani suplimentari pentru deszăpezire, pentru spații verzi (plus 2,5 milioane, deși în Arad nu avem mai mulți metri pătrați de zonă verde), pentru servicii culturale (aproape 7 milioane pentru diverse festivaluri și acțiuni ale Centrului Municipal de Cultură).

În loc să-i punem ce copiii noștri pe primul loc, decizia locală este de a finanța acțiuni de propagandă politică, mascate în evenimente culturale. Mesajul transmis celor mici este că degeaba muncesc ei din greu și iau note bune, prioritățile politice ale administrației îi dau deoparte”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.