Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Sergiu Bîlcea: „Parlamentarii PSD sunt chemaţi să susţină finanţarea a 11 priorităţi ale Aradului prin bugetul de stat”

PNL Arad constată lipsa de preocupare a celor patru parlamentari PSD de Arad pentru susţinerea proiectelor oraşului nostru.

„Cei patru parlamentari PSD nu au avut curiozitatea să întrebe care sunt proiectele pe care le poate susţine Guvernul, prin bugetul de stat. Dacă tot întârzie adoptarea bugetului, măcar să fie cu folos.

Bugetul este votat de parlamentari, ei pot face amendamente şi au ocazia să lupte pentru Arad. Pentru că nu au întrebat nici Primăria, nici Consiliul Judeţean, le transmitem 11 priorităţi ale Aradului care aşteaptă finanţare.

Le solicităm să dovedească prin fapte că sunt preocupaţi de problemele arădenilor. Câteva dintre obiectivele enumerate au fost enunţate, ca promisiuni, chiar de către parlamentarii PSD. Cei de la PSD au majoritate parlamentară şi se pot lăuda că au făcut ceva pentru Arad, dacă obţin finanţare pentru cele 11 obiective.

Cred că toată regiunea noastră este interesată de Autostrada Via Carpathia, toţi arădenii vor investiţii în drumuri şi fluidizarea traficului, şcoli, spitale, baze sportive. Nu cerem luna de pe cer, avem pretenţia ca proiectele Aradului să fie susţinute în aceeaşi măsură ca şi proiectele altor oraşe, pentru că suntem printre principalii contributori la bugetul de stat. Vom trimite această listă cabinetelor celor patru parlamentari PSD, Fifor, Căprar, Todor şi Tripa”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

Autostrada Via Carpathia: SF pentru demararea proiectului

35 milioane de euro spre CNI, pentru construcţia unui nou Spital Judeţean

Investiţiile în unitatea militară din Gai, pentru a finaliza trecerea Cetăţii în circuitul civil, conform obligaţiilor asumate în faţa arădenilor de Guvernul PSD

Renovarea pasarelei pietonale de la Gara Aradul Nou

Investiţii în Policlinica CFR preluată de Armată

Reabilitarea Bazinului Delfinul şi a Sălii Polivalente, sau transferul spre autorităţile locale pentru punerea lor în valoare

Continuarea investiţiilor în şcoli, sistată de Guvernul PSD în 2012, printre care Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Liceul CFR, Liceul Penticostal

Investiţia de 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA

Realizarea pasajului spre Horia

Continuarea şi finalizarea pasajului de pe centura Aradului

Asigurarea finanţării pentru creşterea salariilor, vouchere de concediu şi norme de hrană în instituţiile publice, conform deciziilor adoptate de Guvern.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Florin Tripa: „Cea mai coruptă filială PNL din țară fură până și proiectele PSD“

Cea mai coruptă filială liberală din țară, PNL Arad, face ce știe mai bine: fură. De data aceasta, liberalii fură proiectele PSD pentru județul Arad.

Copia nereușită a primarului Falcă a ieșit public să anunțe 11 proiecte pentru Arad, dintre care 90 la sută aparțin guvernării PSD, unul singur având legătură cu CJA, unde Sergiu Bîlcea, căci despre el e vorba, deține funcția de vicepreședinte.

„Incompetența liberalilor din fruntea CJA iese încă o dată în evidență, prin cele 11 proiecte pe care Bîlcea, groparul proiectului de gestionare a deșeurilor, le-a prezentat ca și cum ar fi ale PNL. În realitate, din cele 11 proiecte pentru Arad, unul singur are legătură cu CJA, unde Bîlcea taie frunze la câini din funcția de vicepreședinte, și anume construcția unui nou spital județean, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Doar că, până să fie finanțat, proiectul trebuie să treacă printr-o serie de etape, etape care sunt blocate la CJA, pentru că Bîlcea și Cionca n-au mai mișcat un deget pe acest subiect de aproape doi ani de zile, de când proiectul a fost introdus pe lista sinteză la CNI.

Bîlcea vrea investiții în fosta Policlinică CFR, un proiect care nu are nicio legătură cu PNL Arad, policlinica fiind preluată de Ministerul Apărării, care dorește să o reabiliteze, la inițiativa senatorului Mihai Fifor. Ne mai spune Bîlcea că vrea reabilitarea bazinului Delfinul și a Sălii Polivalente, un proiect demarat anul trecut de Cristian Gavra, directorul DJST Arad, care a și depus cerere de finanțare la CNI, tot anul trecut, proiect furat astăzi de liberali, care încearcă să și-l asume.

Și nu doar că fură e problema celor de la PNL, dar nici nu știu ce să facă cu aceste idei și proiecte. Bîlcea solicită reluarea investițiilor în școli. Te apucă râsul când vezi cât de prost pregătit e acest personaj. De aproape doi ani de zile, sunt alocate fonduri de la guvern pentru reabilitarea Colegiului Economic (17.534.232 lei) și Colegiului Elena Ghiba Birta (14.301.134 lei), însă nici până acum primăria condusă de tătucul lui Bîlcea nu a reușit să dea drumul la lucrări. În județ, sunt zeci de școli în curs de reabilitare sau deja reabilitate, cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, inclusiv în comune și orașe conduse de primari PNL, dar Bîlcea habar nu are ce se întâmplă în județul Arad.

Un alt proiect furat de Bîlcea e asigurarea fondurilor pentru creșterea salariilor, vouchere de concediu și norme de hrană în instituții publice, adică exact ceea ce face Guvernul PSD-ALDE de doi ani de zile. Asta în timp ce el și șeful Cionca au făcut eforturi mari anul trecut să nu acorde angajaților aceste vouchere.

Ne mai vorbește Bîlcea despre al doilea pasaj de pe centură, care este în lucru și îl asigurăm că va fi gata în acest mandat, așa cum am promis și așa cum l-am finalizat și pe primul, Ne mai vobește de investițiile în unitatea militară din Gai, pe care săracul nu știe că trebuie să le realizeze Primăria Arad, care s-a obligat în acest sens prin protocolul semnat cu Ministerul Apărării, ne mai vorbește despre autostrada Arad – Oradea, deși CJA nu are nicio atribuție în construcția de autostrăzi și alte subiecte care nu au nicio treabă cu funcția pentru care arădenii îl plătesc lună de lună cu sume enorme.

Dacă tot dorește să facă lucruri bune pentru Arad, ca vicepreședinte CJA, Bîlcea ar trebui să rezolve problema gunoiului, mai ales că e președinte al ADI Deșeuri, să vegheze la cheltuirea banului public, astfel încât să nu mai avem lucrări de proastă calitate, cum e drumul Pâncota-Seleuș, să reabiliteze drumurile județene pentru care Guvernul României a alocat zeci de milioane de euro, iar CJA nu e în stare nici să organizeze licitațiile, să reabiliteze spitalele, care sunt în subordinea CJA, să reducă prețul la apă, printre cele mai mari din țară, să nu mai taxeze apa de ploaie, din care să plătească clientela de partid angajată la Compania de Apă, să nu mai sifoneze banii publici pe serbări câmpenești și multe altele“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.