Ziarul electronic al arădenilor

Sergiu Bîlcea: „Monumentul Marii Uniri, ignorat de «patrioţii» PSD“

Aradul sărbătoreşte 100 de ani de administraţie românească, dar Guvernul nu a fost nici de această dată pregătit să marcheze momentul simbolic prin amplasarea Monumentului Marii Uniri.

„Primul ministru Viorica Dăncilă a fost însoţit la Arad de ministrul Culturii, Daniel Breaz. Aş fi aşteptat un anunţ legat de Monumentul Marii Uniri, pe care Guvernul este dator să îl aducă la Arad, monumentul pentru care România a plătit. Autorităţile arădene au făcut partea lor, au amenajat piaţeta de lângă Consiliul Judeţean.

Aniversăm 100 de ani de administraţie românească la Arad, în oraşul care a gândit şi organizat Marea Unire. Cei de la PSD ne vorbesc despre cât de patrioţi sunt, dar constatăm că sunt doar vorbe goale. Cei din Guvernul PSD nu au vrut sau nu sunt în stare să facă nimic concret pentru simbolurile naţionale iar parlamentarii PSD de Arad sunt preocupaţi să găsească justificări. Patriotismul înseamnă să îţi respecţi valorile şi istoria, nu să spui vorbe goale. Să ne amintim că acum 100 de ani, eroii Unirii au vrut o Românie europeană, azi «patrioţii» PSD vorbesc împotriva Europei.

Probabil acesta este motivul pentru care nu vor să onoreze eroii naţionali care au gândit Marea Unire la Arad acum 100 de ani”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

One Comment

  • George

    Acest baiat continua sa ma uimeasca.Nu vrea sa inteleaga nicicum ca perseverenta in greseala e de la….Problema Monumentului Marii Uniri nu e,domnule,de la PSD incoace!E mult mai veche,mult,mult mai veche!E de la prostia celor care au crezut ca pot ciupi ceva mai mult daca se vor duce la Bucuresti cu “petitia” in vreme ce acasa se laudau ca ei se dau de ceasul mortii cu ridicarea suszisului monument.Asa se face ca Alba Iulia,care s-a multumit sa mobilizeze forte si fonduri locale,a reusit sa ridice un astfel de Monument,in chiar anul Centenarului iar Aradul – Nu.In aceste conditii,este lamentabil sa te dai la adversarul politic atunci cand nici tu nu esti mai breaz.Ba,mai mult,te-ai dat in stamba cu incropeala ridicata in fata fostului cinematorgraf Dacia,ajunsa,la nici jumatate de ani,loc de balacareala din partea unora care-si beau cafeluta,neaparat,la umbra acelor siluete.Ca veni vorba,ai fost pe acolo,tinere domn,sa vezi care este ambianta in jurul unei lucrari ce reprezinta visul frant al unor adolescenti?!Ca despre un simbol al mandriei aradenilor pentru ceea ce a fost Aradul in urma cu 100 de ani,nu poate fi vorba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.