Ziarul electronic al arădenilor

Sentință definitivă. Nicolae Ioțcu, patru ani de închisoare

Curtea de Apel Timișoara a respins apelul formulat împotriva sentinței prin care fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost condamnat la la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă în legătură cu atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente medicale.

Decizia Curții de Apel Timișoara este definitivă, astfel că Nicolae Ioțva va avea de executat patru ani de închisoare.

Judecătorii Curții de Apel au decis, luni, să respingă toate apelurile formulate în acest dosar, atât ale celor trei inculpați – Nicolae Ioțcu, Alin Pătrașcu și Adrian Nedelciu -, cât și ale DNA, care cerea, printre altele, mărirea pedepsei lui Ioțcu la șapte ani cu executare.

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA, Serviciul Teritorial Timişoara şi inculpaţii împotriva sentinţei penale nr. 103 din 21.03.2017 pronunţată de Tribunalul Timiş”, este soluţia definitivă a Curţii de Apel.

Biroul de executări penale din cadrul Curţii de Apel va emite, luni, mandatul de executare, care va fi transmis procurorilor, poliţiştilor şi penitenciarului.

Nicolae Ioțcu a fost condamnat, în 21 martie, de Tribunalul Timiș, la 4 ani de închisoarea cu executare, pentru trafic de influență. De asemenea, s-a dispus confiscarea sumelor 35.000 lei și 10.000 euro.

În același dosar a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și fostul director executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJ Arad, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență, dar și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA, pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență, la un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cei trei au constestat la Curtea de Apel Timișoara sentința primită în prima instanță.

De asemenea, și procurorii DNA au făcut apel față de decizia Tribunalul Timiș, considerând că pedepsele aplicate celor trei sunt prea mici în raport cu faptele.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.