Ziarul electronic al arădenilor

Seism 2018. Exercițiu pentru testarea capacității de intervenție la un cutremur

GALERIE FOTO Structurile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad au desfășurat un exercițiu în care a fost testată capacitatea de coordonare interinstituțională în cazul producerii unui cutremur.

Intitulat „Seism 2018“, exercițiul s-a desfășurat marți, în zona fostului complex de creștere a porcilor din apropierea Pădurii Ceala.

„A fost activat atât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, cât și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției la sediul ISU ARAD.

În teren, forțele de intervenție ale ISU Arad, IPJ Arad, IJJ Arad, SAJ Arad au fost testate pentru a li se verifica capacitatea de răspuns, deplasare, interopabilitate și intervenție pentru stingerea incendiilor, salvarea victime multiple, căutare, triere, acordare de prim ajutor medical calificat“, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Conform sursei citate, în cadrul exercițiului a fost pus în aplicare Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Arad și planurile de cooperare între structurile MAI la nivel județean.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.