Ziarul electronic al arădenilor

Șeful ISJ Arad a fost revocat din funcție

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare, printre care și pe Claudius Mladin, inspectorul școlar general al ISJ Arad.

Motivul demiterii ar fi rezultatul unor controale făcute la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

„Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de managemnt şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate.

Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evalueze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta.

Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continuă“, a explicat, pentru Mediafax, Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.

Informarea că au fost demişi ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax.

Claudius Mladin a fost numit în funcția de inspector școlar general al ISJ Arad în anul 2012. Până la numirea în această funcție, Claudius Mladin a fost profesor de educație fizică și sport la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului din Arad.

De asemenea, Claudius Mladin a fost inspector general de Educaţie Fizică şi Sport între anii 2007 şi 2010.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.