Ziarul electronic al arădenilor

Șefii CJ Arad, în instanță. Ioțcu l-a dat în judecată pe Țolea

iotcu toleaPreședintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, l-a acționat în judecată pe Adrian Țolea, ales președinte interimar al instituției, deoarece acesta nu i-a pus la dispoziție imaginile surprinse de camerelor video din Consiliu în ziua de 28 iulie.

Adrian Țolea a spus, marți, că avocatul președintelui suspendat, i-a mai cerut, alături de imaginile camerelor de supraveghere, și documente referitoare la deplasările în județ ale unor angajați ai CJ Arad.

Ţolea a spus că, în data 30 iulie, avocatul angajat de Nicolae Ioţcu ca să-l apere în procesul în care va fi judecat pentru trafic de influenţă, a cerut înregistrările camerelor de supraveghere de la Consiliul Judeţean Arad din data de 28 iulie, când, la Curtea de Apel Timişoara, s-a judecat apelul împotrivă măsurii arestării preventive a președintelui suspendat.

De asemenea, acelaşi avocat a solicitat situaţia deplasărilor pe teren ale lui Cristian Drăgan, fost administrator public al judeţului Arad, Adrian Nedelciu, fost director tehnic al CJ, şi Nadia Raluca Lucaci, şefa Serviciului Achiziţii Publice din cadrul instituției, în perioada 2011-2015.

Adrian Ţolea a precizat că l-a informat pe avocat că îi va pune la dispoziţie informaţiile cu privire la deplasările în judeţ ale celor trei persoane, în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii. Președintele interimar a spus că procesul de documentare în acest sens va dura mai multe zile, fiind nevoie de munca a cel puțin doi oameni.

Cu privire la înregistrările surprinse de camerele video, Adrian Ţolea a spus că acestea „nu reprezintă informaţii de interes public, care rezultă din activitatea Consiliului Judeţean Arad, și vor fi prezentate doar organelor de anchetă, la solicitarea acestora”.

„I-am răspuns că nu sunt informaţii de interes public şi că imaginile pot fi predate, dacă sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Poliţiei sau Parchetului. Pentru că nu i-am dat aceste imagini, m-a acţionat în instanţă. Nu fac niciun comentariu, dar este evident că mă voi apăra, pentru că am procedat conform legii”, a spus Ţolea.

Președintele interimar al CJ Arad a mai spus că a cerut arhivarea imaginilor surprinse de camerele de luat vederi în ziua de 28 iulie, menționând că toate imaginile surprinse de camere sunt păstrate 30 de zile în sistem.

„Cele solicitate de avocat au fost arhivate, în eventualitatea că de ele vor avea nevoie anchetatorii“, a menționat șeful interimar al Consiliului Județean.

Țolea a mai afirmat că a rămas surprins de gestul făcut de președintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioțcu.

„Am fost surprins când am aflat că m-a dat în judecată. O să mă apăr în instanţă, atât pot să spun”, a declarat Adrian Ţolea.

Procesul va fi soluţionat de Secţia Civilă a Judecătoriei Arad. Pe site-ul instituţiei se arată că dosarul a fost înregistrat în 12 august şi are ca obiect ”asigurare dovezi”.

Tribunalul Timiș a decis, în data de 25 iulie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Nicolae Ioțcu, a fost trimis, în 13 august, în judecată de DNA Timișoara pentru trafic de influență, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat de aceași infracțiune.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.