Ziarul electronic al arădenilor

Ședințe anticorupție, în universitățile din Arad

Reprezentanţii Serviciului Județean Anticorupţie s-au întâlnit, marţi, cu cadre didactice de la cele două universităţi arădene, pentru a le prezenta riscurile implicării în fapte de corupţie, dar şi cum pot sesiza astfel de infracţiuni.

La data de 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătoreşte 12 ani de la înfiinţarea sa, ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

„În cei 12 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I., activitatea preventivă reprezentând una dintre principalele direcţii de acţiune, punând accent pe atitudinea proactivă împotriva corupției“, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

În cursul zilei de marți, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad a desfășurat şedinţe de informare anticorupţie, cu ocazia ,,Zilei Direcției Generale Anticorupție – 30 Mai”, care au fost susținute în sala Aula Magna a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, precum și în cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, acestea înscriindu-se în cadrul „eforturilor de conştientizare a consecinţelor implicării în fapte de corupţie şi pentru creşterea gradului de informare a publicului țintă, format din cadre didactice, cu privire la impactul fenomenului de corupţie“.

În timpul acestor ședințe a fost abordată următoarea tematică: competențele DGA, considerații generale privind infracțiunile de corupție și modul de acțiune în vederea sesizării faptelor de corupție.

Reprezentanţii celor două universităţi arădene au declarat, ulterior, pentru News.ro, că toate cadrele didactice au participat la întâlnirile cu DGA. Unii profesori participanţi spun că s-au simţit ca la şcoală şi chiar avertizaţi.

În total, peste 500 de cadre didactice au participat la cele două întâlniri cu DGA, care au avut loc la fiecare universitate în parte.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.