Ziarul electronic al arădenilor

Secții de la Spitalul Județean Arad, folosite pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Autoritățile județene au anunțat că s-a decis transformarea unor secții ale Spitalului Județean Arad în secții pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

Conform autorităților, aceste măsuri au fost luate ca urmare a „exploziei“ de cazuri de îmbolnăviri din județul Arad.

„Având în vedere explozia numărului de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 în județul Arad, s-a decis înființarea unor noi paturi pentru pacienții Covid-19. Au fost luate următoarele măsuri:

– transformarea palierului lung din cadrul secției clinice Ortopedie-Traumatologie și a Compatimentului Chirurgie Plastică, de la etajul I al Spitalului Județean, în secție de Boli Infecțioase Adulți pentru pacieții COVID-19 pozitiv;

– transformarea Compartimentului Îngrijiri Paleative Ghioroc în secție COVID-19;

– transformarea Secțiilor Chirurgie Generală I, Chirurgie, Ortopedie Infantilă, Medicină Internă I, Diabet Zaharat, Nutritie și Boli Metabolice, Cardiologie, Neurologie în secții Boli Infecțioase Adulți pentru pacienții COVID-19 pozitiv“, au anunțat autoritățile județene.

Acestea au mai anunțat că au fost demarate în regim de urgență lucrările necesare în clădirea centrală a Spitalului Județean din Arad pentru asigurarea circuitelor, extinderea rețelei de oxigen și toate celelalte investiții necesare secțiilor COVID-19.

Număr total de infectări de la începutul pandemiei până vineri, în județul Arad, este de 8.186, conform raportării DSP. Vineri au fost raportate în județul Arad un număr de 291 noi cazuri de infectări cu noul coronavirus.

De asemenea, de la începutul pandemiei, până vineri, în județul Arad au fost raportate 322 de decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19.

Încă opt persoane din județul Arad, confirmate cu COVID-19, au murit

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.