Ziarul electronic al arădenilor

Secţia Oncologie, mutată pe str. Vicenţiu Babeş

fotoSecția Oncologie a Spitalului Clinic Județean Arad va fi mutată  într-o clădire situată pe strada Vicențiu Babeș, la nr. 11-13, urmând să fie înființate centre de radioterapie și imagistică medicală.

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, un proiect de hotărâre privind extinderea şi modernizarea Secţiei Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care va fi relocată în clădirea de pe strada Vicenţiu Babeş.

Conform proiectului „Dezvoltarea serviciilor medicale oncologice transfrontaliere”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2014-2020, Secţia Oncologie va fi modernizată şi extinsă, urmând să fie înfiinţate compartimente de imagistică medicală, radioterapie, care nu există în prezent.

„Pentru implementarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Arad trebuie să pună la dispoziţie un imobil, corespunzător necesităţilor acestui tip de servicii, imobilul care ar satisface în cea mai mare măsură fiind cel situat pe strada Vicenţiu Babeş, nr. 11-13“, se arată în proiectul aprobat luni.

Iniţial, în clădirea de pe strada Vicențiu Babeș a fost planificată amenajarea Secţiei Matern a Spitalului Județean, dar pentru că nu exista suficient teren a fost abandonat acest proiect, urmând să fie identificată altă clădire pentru Maternitate.

„Am aprobat schimbarea destinației clădirii de pe Strada Vicențiu Babeș, astfel încât să putem transfera acolo Secția de Oncologie a Spitalului Județean. Vor fi înființate centre de radioterapie și imagistică medicală. Județul Arad este pe primul loc în țară la incidența bolilor oncologice. Avem nevoie pe de o parte de a aplica bolnavilor un tratament modern și eficient, pe de altă parte pentru a identifica, prin cercetare științifică, cauzele acestei incidențe“, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Ioțcu a afirmat că Primăria s-a opus ca în clădirea de pe strada Vicențiu Babeș să fie mutată Secția Matern.

„Am găsit atunci această soluție de a transfera aici Secția Oncologie. Sper ca, în cel mai scurt timp, împreună cu Primăria Arad să reușim să înființăm în Arad o Maternitate așa cum o merită arădenii. Personal, nu mă voi lăsa până când nu voi vedea acest proiect important realizat”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Secţia Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad funcţionează în prezent într-o clădire pe strada Tudor Vladimirescu, unde spaţiul desfăşurării actului medical este insuficient.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.