Ziarul electronic al arădenilor

Sechestru pe banii lui Nicolae Ioțcu

Nicolae Iotcu - presedinte cja-1Procurorii DNA au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 21.800 de euro, găsită asupra președintelui suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioţcu, trimis în judecată pentru trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit se arată că „În cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la inculpatul Pătraşcu Alin Mircea, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro.

Conform anchetatorilor, în aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, „inculpatul Nedelciu Adrian, în calitate de director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii în cadrul Consiliului Judeţean Arad, a acceptat promisiunea remiterii de către inculpatul Pătraşcu Alin Mircea a unor sume de bani pentru a determina funcţionari din subordine să atribuie preferenţial contractul respective“.

„Astfel, inculpaţii Ioţcu Petru Nicolae şi Nedelciu Adrian au solicitat şi au determinat funcţionari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi au stabilit prin dispoziţie comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţând pe membrii comisiei, astfel încât acestia să stabilească că şi câştigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă“, se arată în rechizitoriu.

Urmare a acestei influenţe exercitate, contractul respectiv a fost câştigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăţi.

„La data de 22 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar, de la inculpatul Pătraşcu Alin Mircea, suma de 35.000 lei, iar inculpatul Nedelciu Adrian a primit prin intermediul aceluiaşi intermediar suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul si sprijinul dat în atribuirea contractului respectiv. La data de 24 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit de la inculpatul Pătraşcu Alin Mircea, prin intermediul aceluiaşi intermediar, suma de 10.000 euro, urmând ca în cursul lunii august 2015, inculpatului să-i fie remisă şi diferenţa de 20.000 de euro din suma totală pretinsă, pentru ajutorul si sprijinul dat în atribuirea contractului“, se mai arată în rechizitoriu.

Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, Ioţcu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani găsite asupra celor trei inculpaţi, după cum urmează:

– suma de 21.800 de euro, găsită asupra lui Nicolae Ioţcu

– suma de 10.000 de lei, găsită asupra lui Adrian Nedelciu

– suma de 21.000 de euro, găsită asupra lui Pătraşcu Alin Mircea.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.