Ziarul electronic al arădenilor

Seară de muzică dedicată îndrăgostiților la Filarmonica de Stat Arad

Filarmonica propune în acest an de Ziua îndrăgostiților, în concertul de joi, 14 februarie 2019, o mixtură de genuri muzicale și entități artistice, lăsând să evolueze pe scena Palatului Cultural orchestra simfonică dirijată de Cristian Neagu, Mario Band cu invitații săi, Ionuț Cădariu, Cosmin Harbei si Alex Florescu, și corul academic dirijat de Robert Daniel Rădoias.

Evenimentul debutează în formatul clasic, cu un mini-pachet simfonic, pentru cei care agreează muzica serenadelor, meditația sau valsul. Suportul repertorial al ansamblului orchestral este asigurat de partituri cu dedicații sonore și titluri cuceritoare, autografe Enrico Toselli, Edward Elgar, Jules Massenet și Dmitri Șostakovici.

Seara continuă în culorile muzicii de divertisment, scena fiind înlocuită de instrumente și interpreți de muzică pop & rock.

Mario Band acoperă partea mediană a programului, propunând cover-uri după melodii celebre din repertoriul Holograf, Ștefan Hrușcă, Mircea Baniciu, Elvis Presley etc., iar finalul îi revine corului academic.

Titluri din muzica pop a ultimelor decenii, dar și partituri de film, vor putea fi ascultate în binecunoscutele versiuni corale ale lui Sabin Păutza.

Propuse în repertoriul ultimelor stagiuni, fie în formatul coral, fie în acela cu suport simfonic, teme favorite din „Love Story“, „The Godfather“ sau „Romeo and Juliet“, dar și autografe Paul Anka, Elvis Presley, Stevie Wonder sau Eric Clapton, vor fi acompaniate în această seară de pianistul Sorin Dogariu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.