Ziarul electronic al arădenilor

Se ridică interdicția de acces în zonele împădurite din județul Arad

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Arad a adoptat, vineri, Hotărârea nr. 7, prin care se abrogă în totalitate articolul 3 al Hotărârii CLCB cu nr. 1 din 26.02.2021.

Astfel, drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.), sunt permise, cu respectarea celorlalte acte normative aflate în vigoare.

Prin Hotărârea nr. 5 din 14.04.2021, CLCB Arad a permis accesul în zonele împădurite a Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Arad din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad, Serviciului de Voluntariat Montan, ocoalelor silvice și reprezentanților unităților administrativ-teritoriale pentru efectuarea lucrărilor de amenajare, întreținere, marcare și semnalizare a traseelor turistice existente la nivelul județului Arad.

„După cum afirmam acum două săptămâni, începând cu  minivacanța de Paștele Ortodox am ridicat interdicția de acces în zonele împădurite din județul Arad, astfel încât cei care doresc să își petreacă în natură zilele libere să o poată face liniștiți. Numărul focarelor de pestă porcină africană este în scădere, au fost făcute verificări pentru depistarea porcilor mistreți morți, dar îi rog pe toți amatorii de drumeții ca pe lângă luarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, să fie precauți și dacă se întâmplă să găsească leșuri de porci mistreți în pădure, să nu se apropie de ele și să anunțe autoritățile sanitar-vetarinare”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

Cei care găsesc în pădure leșuri de porci mistreți sunt rugați să sune la unul din următoarele două numere de telefon: 0741.110.650 sau 0722.372.727, la care vor răspune angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.