Ziarul electronic al arădenilor

Se reiau cursele aeriene pe Aeroportul din Arad

IMG_2803O companie aeriană olandeză va opera, din această vară, zboruri pe rute interne și externe, de pe Aeroportul din Arad, unde va avea și o bază pentru avioane.

Conducerea Aeroportului Internațional Arad și președintele Join Airlines, Bernard Jacobs, au semnat, miercuri, la sediul Consiliului Județean, contractul de operare, primele zboruri urmând să fie efectuate în luna iunie.

„Dorim ca astăzi, prin semnarea contractului de operare pe Aeroportul Arad, să ne manifestăm oficial determinarea să începem operarea în vara anului 2016 pe rute tradiţionale (Verona, Stuttgart), dar şi intern. Aferent rezultatelor finale din studiul de rute care se află în execuţie, vom anunţa toate destinaţiile fezabile pe care dorim să le operăm de la Arad, bazând o aeronava pe aeroport.

În baza propriilor evaluări, s-a identificat un interes şi susţinere deosebită a activităţii din partea Consiliului Judeţean, Aeroport, Camera de Comerţ şi agenţi economici din zonă”, a afirmat Bernard Jacobs, preşedintele Join Airlines.

Bernard Jacobs a mai afirmat că va fi o perioadă de pregătire de trei luni, urmând ca zborurile să fie efectuate din luna iunie.

Prezent la semnarea documentelor, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a spus că „grupul de operatori aerieni regionali din structura Join Airlines, ce operează individual şi cu AOC (certificat de operare internaţional) propriu a fost asigurat de consultant că la Arad există un potenţial ce merită exploatat“.

„Mă bucur că s-a semnat acest contract de operare, care răsplăteşte eforturile noastre de a face din Aeroportul Arad un aeroport competitiv, conform standardelor internaţionale. Decizia de a investi în modenrnizarea aerogării se dovedeşte, astfel, logică şi va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului Arad”, a declarat Adrian Ţolea.

„Nu ne dorim neapărat o concurenţă cu Timişoara, cât o soluţie de complementaritate. Ne dorim o construcţie pe termen lung, bazată pe un respect pentru cetăţenii Aradului. Lucrările la noua aerogară vor fi finalizate în luna martie, Aeroportul Arad având astfel capacitatea de a găzdui curse interne şi internaţionale, de a deveni competitiv în domeniu, implicit de a contribui la dezvoltarea socială, economică şi turistică a întregului judeţ”, a mai declarat Adrian Ţolea.

Compania Join Airlines, care va avea o bază aeriană la Aeroportul din Arad, dispune de trei avioane care vor opera pe teritoriul României, unul de 50 de locuri, iar celealte de 110 de locuri.

Bernard Jacobs că Join Airlines „nu este o companie low cost, dar vom avea grijă ca pasagerii să beneficieze de preţuri rezonabile”.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri de anul trecut, din luna aprilie, când compania Wizz Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă.

Tot de anul trecut, operatorul cargo DHL și-a mutat activitatea de la Arad la Timișoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.