Ziarul electronic al arădenilor

Se redeschide sala mică de la Arta cu filme documentare și experimentale

În a doua parte a lunii martie sala mică a cinema Arta va fi redeschisă, ocazie cu care vom inaugura două programe speciale.

Introducerea în circuitul cinematografic a celei de-a doua săli face parte din proiectul municipalității de revitalizare a cinematografelor din Arad.

Pentru realizarea acestui proiect Centrul Municipal de Cultură a inițiat parteneriate cu asociațiile One World Romania și kinema ikon.

Astfel, sala mică a cinematografului se va transforma în sală de clasă, iar ultima miercuri a fiecărei luni, de la ora 19.00, va deveni zi de cineclub, deschis tuturor, dar dedicat mai ales elevilor, care vor putea viziona filme documentare în cadrul programului CineClub One World Romania la școală.

CineClubul va fi coordonat de Cătălin Alb, elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” și membru CitiZenit.

Miercuri, 27 martie, de la ora 19, va rula filmul „Două bunicuțe înverșunate“, proiecția fiind urmată de o discuție pe baza documentarului.

Parteneriatul cu kinema ikon se va concretiza în cadrul programului „Ne vedem joi“.

Aceste program este curiatoriat de Călin Man, în cadrul căruia vor avea loc întâlniri în ultima joi a fiecărei luni pentru a viziona cele mai îndrăznețe filme experimentale, propuse de echipa kinema ikon.

Joi, 28 martie, de la ora 20.00, kinema ikon vă propune sub titlul „Nemaivazut“ filme inedite din arhiva atelierului kinema ikon cu intervenții sonore: Alex Halka.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Cinematograful Arta Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.